Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 15, 2009

Ακουσατε ακουσατε

Να 'ναι καλα το ελληνάκι και οι όρθιες κεραίες του. Τι μου βρήκε το άτιμο!

Ακουσατε ακουσατε φιλτατοι ελληνορθοδοξοι ταλιμπανεζοι αριστεροκεντροδεξιοι και τα μυαλα στο μιξερ!

(πηγη: http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=13600 (του Τάκη Μίχα) επειδη εχω και ορεξη παρεμβαίνω με κοκκινα)

Θα μας κάνει ο Γιώργος «Δανία του Νότου»;


Στην πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, υποσχέθηκε ότι θα κάνει την Ελλάδα «Δανία του Νότου». Ας δούμε, λοιπόν, μερικά από τα χαρακτηριστικά της Δανίας.


1) Οι μαθητές που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία στη Δανία, επιδοτούνται από το κράτος. Μην το μάθει ο Καραμανλής, θα κηρύξει απεργία πείνας!

2) Μια ομάδα γονέων μπορεί να προσλάβει δασκάλους (που πληρώνονται από το κράτος) και να δημιουργήσει το δικό της σχολείο. Ωχ αμαν αμαν! Και ποιος θα διοριζει τους δασκαλους/καθηγητες ρεεεεεεε!

3) Δεν υπάρχει πανεπιστημιακό άσυλο.

4) Δεν υπάρχουν αιώνιοι φοιτητές. Ενας φοιτητής που θα αποτύχει δυο συνεχόμενες φορές στις εξετάσεις, θα πρέπει να εγκαταλείψει τη σχολή. Αμαν, επρεπε να εχω πεταχτει εξω απο 2 (δύο) πανεπιστήμια και με τις κλωτσιές. Εκτός και αν ΔΕΝ υπάρχουν στην Δανία καθηγητές που δηλωμένα περνάνε 5 άτομα/εξεταστική ρε δεν πά να γράψουν όλοι άριστα!

5) Οι φοιτητές αγοράζουν τα πανεπιστημιακά εγχειρίδια - δεν τα παίρνουν δωρεάν.

6) Πολλές θέσεις στα πανεπιστήμια της Δανίας διαφημίζονται στα διεθνή επιστημονικά έντυπα. Στόχος είναι να προσελκύσουν τα καλύτερα μυαλά και όχι να βολευτούν τα «φιλαράκια». ?Δεν κουμαντάρουν οι κομματικες παραταξεις τις θέσεις ΔΕΠ; O tempora O mores!

7) Επιτρέπονται οι μαζικές απολύσεις χωρίς αποζημίωση. Μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει από τη μια ημέρα στην άλλη, όλο το προσωπικό. Ναι αλλά πόσο ειναι η ανεργία εκεί πέρα;

8) Οι εργοδότες δεν πληρώνουν εισφορές. ?Σοβαρή ερώτηση: Και τα ταμεία τους δεν είναι άδεια; Πέστε και σε μένα πως, γιατί όντως δεν ξέρω. Κάπου έχει γίνει μαλακία και δεν το βρίσκω....

9) Οι άνεργοι είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν μαθήματα μετεκπαίδευσης και να στραφούν προς νέες μορφές απασχόλησης, αν ο κλάδος είναι κορεσμένος. Αν αρνηθούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ή αν αρνηθούν να πάρουν τη θέση εργασίας, που θα τους υποδείξει το γραφείο ανεργίας, τερματίζεται το επίδομα ανεργίας. Νμζ πως αυτο (θεωρητικά τουλαχιστον) ισχυει και εδώ. Οι πιο πολλοί άνεργοι μας όμως είναι καλομαθημένοι άνεργοι. Και εγώ ήμουν. Ο λόγος; Βλέπε το νο 20

10) Οι γιατροί δεν παίρνουν «φακελάκι».

11) Οι καθηγητές δεν κάνουν «ιδιαίτερα».

12) Οι δημοσιογράφοι δεν δουλεύουν παράλληλα με τα ΜΜΕ, και σε γραφεία τύπου υπουργείων ή επιχειρήσεων.

13) Οι εφοριακοί δεν τα «πιάνουν».

14) Οι δικαστικοί δεν λαδώνονται από τα «κυκλώματα».

15) Οι πολιτικοί δεν παρίστανται σε μεσαιωνικές τελετές, που έχουν ως αντικείμενο τη λατρεία «θαυματουργών εικόνων»! Από 10-15 είναι εμφανές πως μιλάμε για μια χώρα απολίτιστη, στην οποία οι αναρχοκουκουέδες κάνουν κουμάντο. Εδώ είναι Ευρώπη ρεεεε!

16) Η Δανία δεν θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να επιβάλλει πώς θα ονομάζονται άλλες χώρες, άλλες εθνότητες. Αν μια χώρα ονομαζόταν «Γιουτλάνδη» (επαρχία της Δανίας) και αν οι κάτοικοί της, ισχυρίζονταν ότι προέρχονται από τους Βίκινγκς, οι Δανοί θα το θεωρούσαν πολύ ενδιαφέρον και θα έσπευδαν να εκμεταλλευτούν τις οικονομικές ευκαιρίες, που τους δίνει αυτή η προνομιακή σχέση. Ειπαμε, οι άνθρωποι είναι απολιτιστοι. Οταν εμεις βαραγαμε μαλακια, αυτοι έψαχναν να βρουν το πουλι τους. Το γεγονος πως αυτοι πλεον ρίχνουν και κανένα μπίκο και εμεις ακόμα βαράμε μαλακία μπορεί να αποδειχθει πως οφειλεται στην αντεθνική δράση του Συριζα και σε διαδοσεις των κομμουνιστων εν γενει.

17) Το κεντρικό μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία δεν είναι τα «επιτεύγματα του έθνους», αλλά οι αδυναμίες του ανθρώπου. Τστστστστς!!! Και πως θα γίνουν "εθνικά υπερήφανοι"; Μπορει εμεις να είμαστε απόγονοι των ΕΛ αλλά λογικά και αυτοι είναι απόγονοι της φυλής ΔΑΝ (οι Βικινγκς Εβραίοι! χαχαχαχαχαχαχα!). Δεν πιστεύω κιολας να μην έχουν μαθητικές παρελάσεις, γιατί θα μου έρθει εγκεφαλικοκοκοκοκοκκοκοοοοοο......μου ήρθε!

18) Στη Δανία αν διαφοροποιηθεί κάποιος στα «εθνικά θέματα», δεν χαρακτηρίζεται «αντι-Δανός». Στα Δανικά η έκφραση «αντι-Δανός» δεν υπάρχει. Αντιδάνεικος; Αντιδάνειος;

19) Μια άποψη κρίνεται από τα εμπειρικά δεδομένα στα οποία στηρίζεται και όχι από το ποια «σκοτεινά» συμφέροντα εξυπηρετεί. Καλα, αυτο ειναι αισιοδοξο γενικώς. Και εδώ θεωρητικά το πράγμα έτσι δουλευει

20) Ολοι οι νέοι έχουν εγκαταλείψει το σπίτι των γονιών τους και μένουν μόνοι τους όταν κλείσουν τα 18.!?! Απολιτιστοι!

21) Με τα θέματα που αφορούν τη γερμανόφωνη μειονότητα του νότου, ασχολούνται οι δημοτικές αρχές και όχι η ασφάλεια και οι μυστικές υπηρεσίες. Διοτι οι γερμανόφωνοι δεν είναι Κ/συμμοριται, αντεθνικοι, αριστερισται, εχθροι του Εθνους, αλλά πολίτες της χώρας. Περίεργα πράγματα ρε παιδί μου.... Από την άλλη μην ξεχνάμε πως "οι Γερμανοι ειναι φίλοι μας", οπότε....;

22) Σε περίπτωση διαζυγίου, ισχύει κοινή επιμέλεια των τέκνων. Για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την ανατροφή του παιδιού, συναποφασίζουν και οι δυο γονείς. Εδώ διαφωνω. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, στην Ελλάδα, καλο θα ήταν να μην αποφάσιζε κανένας γονέας.

23) Οι Δανοί δεν θεωρούν ότι ο λόγος για τον οποίο έχασαν τον Τριακονταετή πόλεμο εναντίον των Σουηδών το 1625, οφείλεται σε «σκοτεινές ενέργειες» της CIA. Επειδή δεν διδάσκονται σωστή ιστορία, βλ το νο 17

24) Στη Δανία η μπύρα έχει γεύση. Χαχαχα! Εμείς όμως έχουμε ρακή! (πόντος!)



Και ένα που ξέχασε ο (κατά τα φαινόμενα) συμπαθής αρθρογράφος:
**** Στην Δανία η εφορία γαμεί και δέρνει. Το 50% του ΑΕΠ περίπου εισπράτεται και αναδιανέμνεται. Στην Δανία ένας σκουπιδιάρης με έναν γιατρό βγάζουν έτσι πάνω κάτω τα ίδια. Επίσης η περίθαλψη και η πρωτοβάθμια/δευτεροβάθμια παιδεία είναι παντελώς δωρεάν. Αυτό μην το μάθει ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Ανδριανόπουλος γιατί θα πέσουν στα ναρκωτικά!!!


Συμπέρασμα: Πριν γίνουμε Δανία, Ιρλανδια, Σουηδία και άλλα εσπεριδοειδή καλό είναι να στρώσουμε τον απαυτό μας κάτω και να γίνουμε Ευρώπη......



Update: Άτιμη αφηρημάδα! Διαβάστε και το ποστ του Polsemannen στο ίδιο θέμα



Update: Διαμαρτύρομαι!!!

Το ....ξαναέγραψε το άρθρο ο Μίχας, στην ελευθεροτυπία αυτή την φορά, "κλέβοντας" (;) μερικά που ακούγονται και εδώ (στα σχολια δηλ).
Περαν απο την πλάκα όμως, καλό είναι να διαβάσουμε μερικές αρχές ακόμα που ισχύουν σε ένα σοβαρο "δυτικου τυπου" κράτος

Προσθήκες:
* Δεν υπάρχει ένα πανεπιστημιακό εγχειρίδιο. Υπάρχουν πολλά βιβλία γραμμένα πολλές φορές και σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά).

* Στόχος του εκπαιδευτικού συστήματος είναι να παράγει άτομα που μπορούν να ανταποκριθούν στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις ενός διεθνοποιημένου περιβάλλοντος -και όχι άτομα έτοιμα να «παρκάρουν» για όλη τους τη ζωή στο Δημόσιο.

* Η παγκοσμιοποίηση και η ανταγωνιστικότητα των δανικών προϊόντων θεωρείται από όλους η απόλυτη προϋπόθεση για την ευμάρεια της χώρας.

* Η επιρροή της Εκκλησίας της Δανίας στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας τερματίστηκε περίπου τον 15ο αιώνα.

* Δεν υπάρχουν ούτε στρατιωτικές ούτε μαθητικές παρελάσεις. (αυτό είναι δικό μου!!! Ξαναδιαμαρτυρομαι!!)

* Τα γεγονότα αποκαλούνται με το όνομά τους. Οταν οι Δανοί το 1520, σε εισβολή τους στη Σουηδία έσφαξαν 52 Σουηδούς ομήρους, το γεγονός αυτό αποκαλείται στην ιστορία τους ως: «Το μακελειό της Στοκχόλμης». Δεν αποκαλείται «Η ηρωική άλωση της Στοκχόλμης». Γαμάτο!!!


*Οι εφημερίδες δεν προσφέρουν CD, διακοπές και αυτοκίνητα για να ανεβάσουν τις κυκλοφορίες τους. Άλλη ήπειρος λέμε.....



Μίχα, πάρε και μερικά ακόμα:
* Οι Δανοί είναι οι πιο ευαισθητοποιημενοι οικολογικά Ευρωπαίοι. Κατά κανόνα κινούνται με ποδήλατο μέσα στις πόλεις, παρόλο το ψωλόκρυο που λογικα θα κανει κια πάνου.
* Επίσης το 20% της ενέργειας τους προέρχεται από πράσινες πηγές (το ειπε και ο εσταριαν στα σχολια). Απ΄οσο ξέρω η Δανία ειναι ενεργειακα αυτονομη
* Για την εφορια και τα ποσοστα κουβέντα ε; Αν ο ΓΑΠ τολμησει να εφαρμοσει εδω τετοιο συστημα προβλεπω να αντεχει 2μιση μερες. Για να δουμε......

43 σχόλια:

  1. Εχμ... λες να υπάρχει καμιά ελπίδα να γίνουμε πρώτα Ελλάδα?
    ;-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "8) Οι εργοδότες δεν πληρώνουν εισφορές"
    Αυτό είναι κατά βάση κίνητρο για τις επιχειρήσεις ώστε να προσλαμβάνουν και κανέναν, διότι στην Σκανδιναβία η φορολογία και οι εισφορές είναι πάρα πολύ υψηλές (με τα αντίστοιχα ευεργετήματα όμως). Στην Σουηδία για παράδειγμα ο μικροεπιχειρηματίας το σκέφτεται να κάνει προσλήψεις, διότι μπορεί να φτάσει να παίρνει λιγότερα από τον υπάλληλό του.
    Η επάρατος ΔΕΞΑ κυβέρνηση της Σουηδίας που είναι στην εξουσία από το 2006 την παλεύει προς τα κει για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. (Πιθανότατα όμως τον Σεπτέμβρη του 2010 να πάρει τον μπούλο, με παλινόρθωση της κυβέρνησης συνεργασίας Σοσιαλδημοκρατών – Αριστεράς – Πράσινων).

    Η Dan-mark είναι η γη του μυθικού βασιλιά Dan.

    Για να γίνει η Ελλάδα Δανία πρέπει να γίνει σκάντζα των πληθυσμών. Εμείς πάμε Δανία και αυτοί Ελλάδα. Όταν τελειώσουν την δουλειά, ξαναερχόμαστε Ελλάδα. (Αφού έχουμε κάνει την Δανία μπουρδέλο).

    Άλλη λύση δεν υπάρχει, διότι η Ελληνική κοινωνία έχει κάποιες πάρα πολύ χονδρές δομικές αδυναμίες που πρέπει να λυθούν πρώτα, πριν φτάσουμε σε κάποιο ανώτερο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.

    Πάντως, αυτό με το τα παιδιά που την κοπανάνε (αχεμ… με τις κλωτσές) απ’ το σπιτ’ στα 18, στην Σουηδία έχει αρχίσει να ρετάρει λόγω έλλειψης διαμερισμάτων! (Η μεσογειοποίηση των Υπερβορείων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Sophia

    Ως εγραψεν και ο ποιητης (ως γνωστον οι ποιηται λενε ανοησιες αλλα τελος παντων)

    "Στο χειροτερο του ελληνισμου κομματι, στην Ελλαδα ζεις"

    @polse
    "Αυτό είναι κατά βάση κίνητρο για τις επιχειρήσεις ώστε να προσλαμβάνουν και κανέναν, διότι στην Σκανδιναβία η φορολογία και οι εισφορές είναι πάρα πολύ υψηλές (με τα αντίστοιχα ευεργετήματα όμως)"

    Aκομα δεν εχω καταλαβει πως μπορει και λειτουργει ΑΥΤΟ ειδικα!

    "........για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. "

    Τελικα ρε παιδια τι ειναι η επιχειρηματικοτητα; Και επειδη καθε χρονο ανεβαινει-κατεβαινει με σαφες ποσοστο (οπως και οι αλλες 'μαγικες λεξεις': ανταγωνιστηκοτητα, αναπτυξη) θα ηθελα να μου πεις καποιος σε τελικα σε τι μετριεται!

    "Η Dan-mark είναι η γη του μυθικού βασιλιά Dan."

    Αυτα τα λες διοτι σε εχει ποτισει η θολοκουλτουρα!!!

    Στα υπολοιπα συμφωνουμε! Οσον αφορα την ολη φαση με τα παιδια που την κανουν στα 18 κτλ κτλ, δυστυχως το ολο ζητημα ειναι αρκουντως ιδιαζων. Αν υπαρχουν οι γενικοτερες συνθηκες, ναι να φυγει το κωλοπαιδο και τι κανει στο σπιτι. Αν ομως εχει να διαλεξει μεταξύ πεινας και μισθου πεινας ποιος μπορει να κατηγορησει τους ΕΛ γονεις; (Οι οποιοι το παρακανουν βεβαιως βεβαιως αλλα αυτο ειναι αλλο καπελο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ημιξάδελφε,

    Η επιχειρηματικότητα μετριέται σε Ασσυριακούς παρασάγγες. (Μην ρωτάς πως)

    Το σούπερ ντούπερ επιχείρημα είναι; «Έλα ρεσέ προσέλαβε και κανέναν να πέσουν οι δείκτες της ανεργίας, σε κάνουμε και τις εισφορές δώρο!» (Σε λίγο θα κάνουν και τον μισό μισθό δώρο, αλλά τέσπα) :-P

    (Σοβαρότερα τώρα, η επιχειρηματικότητα εκτιμάται με το πόσο εύκολα μπορεί να στήσει κανείς μια οποιαδήποτε επιχείρηση και το πόσο λίγους περιορισμούς έχει στην επίτευξη κερδών. Γιοκ εργοδοτικές εισφορές - καλή επιχειρηματικότητα π.χ. Παιδική εργασία; Σούπερ επιχειρηματικότητα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3) Δεν υπάρχει πανεπιστημιακό άσυλο.
    μη δίνεις ιδέες στον Δενδια.... και ο μικρός μου ανηψιός φοραγε κουκουλα στον αγιασμό γιατί κρυώναν τα αυτιά του αλοίμονο μας...

    5) Οι φοιτητές αγοράζουν τα πανεπιστημιακά εγχειρίδια - δεν τα παίρνουν δωρεάν.

    Βαλτός εισαι σίγουρα, αντί να κηνυγάμε φοροφυγάδες θα πουλαμε πανεπιστημιακά εγχειρίδια για να σιαξει το κρατικό ταμείο

    6) Πολλές θέσεις στα πανεπιστήμια της Δανίας διαφημίζονται στα διεθνή επιστημονικά έντυπα.

    σιγά μη φέρουμε και άλλους μετανάστες, που θα τους βάλουμε? αλλωστε ημείς δεν δώσαμε τα φώτα μας στα σύμπαντα?

    7) Επιτρέπονται οι μαζικές απολύσεις χωρίς αποζημίωση.

    αχ μας καταστρεφεις

    10) Οι γιατροί δεν παίρνουν «φακελάκι»
    11) Οι καθηγητές δεν κάνουν «ιδιαίτερα».
    13) Οι εφοριακοί δεν τα «πιάνουν». 14) Οι δικαστικοί δεν λαδώνονται από τα «κυκλώματα».
    και πως ζούνε?

    16) Η Δανία δεν θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να επιβάλλει πώς θα ονομάζονται άλλες χώρες, άλλες εθνότητες.

    εχουν κρυφές επεκτατικές βλέψεις αλλά δεν το λένε

    Ευρώπη? έτσι να το ζητήσω στη λαική αυριο? να γίνω γιατί να μη γίνω καλέ, αλλά πρεπει να το αγοράσω πρώτα δεν πρέπει? δίνει η τράπεζα δάνειο με επιτόκιο 19% για αυτό ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "something is rotten in the state of denmark"

    δηλαδή 1,5-24 το σκορ? (το 0.5 για το e-μελάνι που έχυσες)

    μήπως έγινε σαρδάμ και δεν είναι Δανία? Αρχίζω να φοβάμαι. Η Σουηδία τι απέγινε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @polse

    A προ πο οι παρασάγγες μετράνε χρόνο και όχι απόσταση (! εγω μόλις πριν λίγες μέρες το ανακάλυψα και το παίζω και ξερόλας)

    "Το σούπερ ντούπερ επιχείρημα είναι; «Έλα ρεσέ προσέλαβε και κανέναν να πέσουν οι δείκτες της ανεργίας, σε κάνουμε και τις εισφορές δώρο!»"


    Μήπως απλα οι μισθοι ειναι αρκούντως υψηλοί ώστε οι ιδιοι οι εργαζομενοι να αυτασφαλίζονται; (σημερα ο εργαζομενος πληρώνει περίπου το 1/3 του ενσημου εν Ελλάδι. Τα ρέστα ο εργοδότης)

    Στο σοβαρότερο σκέλος όμως και πάλι όλη ιστορία είναι μεν ποιοτικά ορθή, αλλά παραμένει αρκούντως νεφελώδης....πιασ' το αβγο και κουρευτο!


    @paraxeno
    Βαλτος δεν νμζ να είμαι. Απλα δεν μπορούμε να γίνουμε "Δανία με ολίγη", οπότε πρέπει να παρουσιαστούν κάποια χαρακτηριστικά είτε μας αρεσουν είτε όχι


    6) χαχαχαχαχα!!!

    14) Στην Ελλάδα πάντως έχουν τους υψηλότερους μισθούς γενικώς

    16) χχαχαχαχαχαχα! Σε φόρμα σε βρίσκω!



    @κατουρημένη ποδιά
    Η Σουηδία (απ ότι λέγει και ο ημιξαδελφος polsemannen) έχει σιγά σιγά κάτι ζητήματα να λύσει οπότε το τρέντι μοντέλο που αντέχει ακόμα είναι η Δανία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κορυφαια ατακα που ακουσα στο ραδιο:

    "Θα μας κανει Δανια,λεει ο Γιωργος...αν εννοει οτι θα ζουμε με Δαν-εικά έχει απόλυτο δίκιο..."

    Ειλικρινέστατος ο γιος του γιου του γκέκα...

    Υ.Γ. Αν το παρει χαμπαρι ο Λιακό θα βγαλει 27 βιβλια να μας πεισει οτι η Δανία είναι η χώρα απο την οποία πρωτοξεκίνησε τα διαστημικα ταξίδια ο μεγάλος ΕΛ-λην Δανης Δαρείος
    (γνωστός και σαν Dan Dare -απόηχος της μεγάλης του δόξας είναι οτι μεχρι και οι πέρσες χρησιμοποιουσαν το ονομά του χιλιετηριδες μετα...)
    τον οποιο η εβραιοσιωνιστικη προπαγανδα καρι-κατουρησε στο γνωστο κομικ για να θολωσει τα μυαλα των νεοελληνων

    αλλα δεν θα τους περασει γιατι τωρα με τον Καρατζα-χέστη θα ενεργοποιηθει ο ιχώρ που έχουμε στις φλέβες μας,θα βγαλει ο ήλιος κερατα κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δανης Δαρείος !!!!!!!!!!!


    χαχαχαχαχαχαχαχααχαα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σκάντζα πληθυσμών εδώ και τώρα. Ας ξεκινήσουμε όλοι με Δανούς couch surfers και βλέπουμε μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό ρε που δεν καταλαβαίνεις γίνεται πολύ εύκολα : Φορολογείται το 50% του εισοδήματος σε όλους.
    ΑΛΛΑ, κανείς δεν παίρνει μίζα, κανείς δεν τρώει κρατικά κονδύλια και κανείς δεν κλέβει γενικότερα. Άντε να σου πω ότι κλέβουν και μερικοί, αλλά θα ναι 2-3, ίσως και 4 στο σύνολο του πληθυσμού. Όταν φορολογείς σε όλους το 50% και το δίνεις πίσω σε μορφή τρελλών κρατικών υποδομών, κοινωνικής πρόνοιας κλπ κλπ, ε πως να μη λειτουργήσει το σύστημα.
    Τώρα άκουγα στο ραδιόφωνο για ένα νησάκι στη Δανία που είναι ενεργειακά αυτόνομο, με ανεμογεννήτριες και επίγειες και θαλάσσιες. Και ρώτησε ο δημοσιογράφος έναν έλληνα κάτοικο του νησιού "καλά δε σας ενοχλούν στο μάτι;" και ο άνθρωπος σχεδόν δεν κατάλαβε την ερώτηση.. "τι να μας ενοχλούν; αφού έχουμε καθαρή ενέργεια και είναι και ντιζαϊνάτες".
    Εδώ άμα πας να βάλεις πουθενά ανεμογεννήτριες, θα διαμαρτυρηθούν 13213 εξωρραϊστικοί σύλλογοι και θα κάνουν προσφυγές και μαλακίες για να μη μπουν. Α θα διαμαρτυρηθεί και η αντιπολίτευση του δήμου για κομματικούς λόγους. Βράστα και άστα.
    Εγώ λέω να νοικιάσουμε την κυβέρνηση της Δανίας βασικά. Να έρθουν αυτοί εδώ. Να δεις τι έχει να γίνει. Επανάσταση σε 2 μέρες. Θα χυθεί αίμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. A επίσης μην ξεχνάς ότι στο Β παγκόσμιο οι Δανοί παραδόθηκαν αμαχητί στον Άξονα. Τη θυμάσαι την ιστορία με το σκήπτρο που εστάλει πεσκέσι στον Άντολφ .. :p
    Ή μάλλον όχι, τώρα που διαβάζω wikipedia, στη γερμανική εισβολή σκοτώθηκαν 16 Δανοί στρατιώτες. Μετά η χώρα παραδόθηκε..
    αυτό μπορώ να πω ότι δε μετράει ιδιαίτερα υπέρ τους. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://en.wikipedia.org/wiki/Occupation_of_Denmark

    "As a result of the rapid turn of events, the Danish government did not have enough time to officially declare war on Germany. Sixteen Danish soldiers died in the invasion, but after two hours the Danish government surrendered, believing that resistance was useless and hoping to work out an advantageous agreement with Germany"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανεργία από ό,τι βλέπω τώρα, αν δεν κάνω λάθος, είναι 3,7%
    http://www.dst.dk/HomeUK/Statistics/Key_indicators/Labour_market/Unemployment.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ellinaki
    Να ξεκινησουμε με τις couch surfer-ισες κάτω των 25 ετων αι 58 κιλών γίνεται;

    @εσταριαν
    "Αυτό ρε που δεν καταλαβαίνεις γίνεται πολύ εύκολα : Φορολογείται το 50% του εισοδήματος σε όλους."

    Αυτο το κατάλαβα. Το κόλπο με τις ασφαλιστικες εισφορες δεν καταλαβα. Μαλλον τα βάζουν ολα οι εργαζομενοι, αλλα εχουν μισθους κατα πολυ μεγαλυτερους απο τους αντιστοιχους δικους μας (κατοπιν της διορθωσης μεσω φορολογιας)


    "Και ρώτησε ο δημοσιογράφος έναν έλληνα κάτοικο του νησιού "καλά δε σας ενοχλούν στο μάτι;""

    Ρε συ μου το λέγανε και ΔΕΝ το πίστευα, και όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα των ανεμογεννητριων ειναι πως....διώχνουν τα πουλια και τι θα κηνυγάει μετα ο ΕΛληναρας; ε; ε; ε;


    περι Γερμανων κτλ: Λογικο ειναι, η Δανια ειναι διπλα, πρεπει να την εκαναν μια χαψια. Εδω κοτζαμαν Γαλλια πήρε τον πουλο σε χρονο dt. Ενα ενδιαφερον γεγονος ειναι πως (λεγεται οτι) ο δωσιλογισμος στην Δανια ήταν πολύ μικροτερος απ οτι πχ εδω και πως ενα μεγαλο ποσοστο των Εβραιων της Δανιας διασωθηκε χαρις στους συμπολιτες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @εσταριαν

    Η ανεργια ειναι πολυ σημαντικος δεικτης. Αν την ριχναμε και εδω σε (πραγματικο) ποσοστο κατω του 5% θα έβλεπες άλλη χώρα! Αλλά η μεγιστοποιηση του κερδους των επιχειρησεων σημαινει περισσοτερη δουλεια για λιγοτερους εργαζομενους και αυτο το μοντελο ακολουθειται. Αντι να λεμε 8ωρο όλοι (ή και λιγοτερο) πολλοι δουλευουν 10 και 12 ωρες ("κλεβοντας εργατοωρες απο αλλους υποψηφιους εργαζομενους") ενω οσοι ημιαπασχολούνται κατά κανονα ειναι ανασφάλιστοι!

    Αυτο βεβαιως δεν αθωωνει μεγαλη μεριδα των ανεργων μας που είναι ανεργοι πολυτελειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όταν όλοι είναι "δοσίλογοι" με την έννοια του "η αντίσταση είναι ανώφελη, καλύτερα να δούμε πως θα ωφεληθούμε από την κατάσταση", τότε ναι, δοσιλογισμός δεν υπάρχει :p
    Το κακό είναι ότι είναι τόσο φιλειρηνικοί που προτιμούν να παραθοδούν στον οποιονδήποτε από το να υπερασπιστούν τα πάτρια. Αυτό για μένα προσωπικά δεν είναι ακριβώς υπέρ τους. Αλλά έχουν ΤΟΣΑ καλά σε πιο πρακτικό επίπεδο καθημερινότητας που.. βράστα και άστα.
    Στα μεγάλα αρνητικά τους επίσης προσμετρώνται η κουζίνα τους και το κρύο :p
    Αλλιώς θα ήταν παράδεισος :p
    (Έχω δυό πρώην στη Δανία.Μια ελληνίδα -τη θυμάσαι ρε, τη βιολόγο από την Πάτρα- και μια μισοδανέζα. Πρέπει να πάω προς τα κει μια βόλτα να μελετήσω τα ήθη και τα έθιμα. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. δωσιλογοι

    1. Όσοι διαρκούσης ξένης κατοχής ανέλαβαν σχηματισμό Κυβέρνησης.
    2. Όσοι διατέλεσαν κατά παραπάνω περίοδο Υπουργοί.
    3. Όσοι κατέχοντες δημόσια θέση, έγιναν συνηδειτά όργανα του εχθρού ή διευκόλυναν το έργο του.
    4. Όσοι ανέλαβαν υπηρεσία πλησίον αρχών κατοχής και ενήργησαν κατά τρόπο πιεστικό για τον λαό.

    5. Όσοι κατέδωσαν στον εχθρό Έλληνες ή συμμάχους, εργαζόμενους χάριν του εθνικού ή συμμαχικού αγώνα.
    (το ρεζουμε της υποθεσης)
    6. Όσοι προβήκανε σε πράξεις βίας.
    7. Όσοι παρέσχον στον εχθρό πληροφορίες.
    8. Όσοι παρεμπόδισαν ελληνική ή συμμαχική ενέργεια.
    9. Όσοι δια της οικονομικής τους συνεργασίας με τον εχθρό προκάλεσαν ζημιές στον ελληνικό λαό κλπ.
    10. Έτι δε, όσοι συνεργάσθηκαν με τον εχθρό κατά τρόπο ανάξιο Έλληνος πολίτη και έθιξαν την εθνική αξιοπρέπεια, διευκολύνοντας το έργο των αρχών κατοχής.


    To παραδειγμα με τους Γερμανους ειναι ελαφρως ατοπο, μιας και τοτε δεν τους κουνιωταν κανενας, καθως προειπα. Και μεις στους Γερμανους σταθηκαμε σουζα στο μετωπο.


    Περαν της Λαοτιανης τσουτσους που ερριφθη στο χριστεπωνυμον πληθος που μας διαβαζει προς αγραν ψηφων:
    Δεχομαι την κουζινα και το κρυο ως επιχειρηματα. Δεχομαι το γεγονος πως σαν γνησιοι επιστημονες πρεπει να πειραματισθώμεν πριν λαβωμεν τελικη αποψη. Οι Δανεζες κατα μεσο ορο ειναι καλες η χμμμμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΕΣ;;; ΜΟΝΟ ΚΑΛΕΣ;

    Αχχχχχχχχχχχχχ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. E σούζα ξε-σούζα, δεν είχαμε 16 νεκρούς και μετά γιούχου.. Αυτοί δεν είχαν καν αντίσταση.. δεν είναι τόσο άτοπο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://www.lifein.dk/

    Και, δεν είναι ολα τόοοοσο σούπερ πλέον.. προφανώς έχουν και αυτοί τα θεματάκια τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χεχεχεχεχε!!!

    Οπως και οι δικοι μας δεξιοκεντρωοι που ΔΕΝ ηθελαν να γινει αντισταση στην Ελλαδα τοτες!!
    (και παραμενει επιχειρημα εναντιον του ΚΚΕ διοτι οργανωσε αντισταση "εναντια" στα αποφασισμενα στην Αιγυπτο. Ο Ζερβας διαταχθηκε να σχηματισει αντιστασιακους πυρηνες μετα, καθως οι Αγγλοι και οι Ελληνες πολιτικοι φοβοντουσαν μια μονοπωλιακη "εθνικη αντισταση" υπο την σκεπη του ΚΚΕ.) Τελικα ποτε μου δεν καταλαβα αν η "πατριωτικη δεξια" ειναι υπερ της αντιστασης σε μια κατοχικη δυναμη η οχι.

    (οοοοχι πως δεν υπηρχαν επιχειρηματα. Το εύκολο; Τα αντιποινα στον αμαχο πληθυσμο)


    Παραπερα, αν οι Δανεζες ειναι καλες και η κουζινα τους χαλια η προταση των συναγωνιστων ellinaki και polsemannen για αλλαγη πλυθησμων αποκτα νεα γοητεια. Βεβαιως οχι αμεση και όχι για όλους. Να ελθωσιν εδω τα γκομενιδια και βλεπουμε

    (παει το ξεφτυλισαμε το ποστ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αμα η Σουηδια πεφτει και η Δανια εχει θέματα, ποιον θα μιμηθει μετα ο George Obama???

    Ελπιζω όχι καμια ξενερουα χώρα τύπου Αγγλίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. για καμιά ξενερουά χώρα τύπου Αμερικής τον βλέπω, που το χει ζήσει κιόλας :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οπως Αμερικη;

    Αναλογα. Αν ειναι να γινουμε L.A. ή έστω ρε αδερφε Νεα Υορκη να το κουβεντιασουμε. Με την μαλακια που παιζει ομως μπορει να μας κανει τπτ μορμονοπολιτεια και να τρεχουμε να κρυφτώμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. inside info:ο βασικος καυγας με τις ανεμογεννητριες ειναι οτι
    1.εδω ο καθενας εχει καβαντζωσει ενα βουνο(πλαγια) για να βοσκαει τα γιδια του...

    2.η ανταγωνιστρια εταιρεια περναει μια βολτα κ φροντιζει (ειτε με μουφες ειτε με φραγκα) να ψησει τους βοσκους/χωριανους οτι πρεπει να εμποδισουν το παρκο
    (δεν κανω καθολου πλακα)

    3.επειδη υπαρχει το κλασσικο μπλεξιμο με το ιδιοκτησιακο καθεστως μαλλιοτραβιουνται ολοι με ολους ποιανου ειναι η πλαγια

    κατα τα λοιπα "Τελικα ποτε μου δεν καταλαβα αν η "πατριωτικη δεξια" ειναι υπερ της αντιστασης σε μια κατοχικη δυναμη η οχι."

    φυσικα και ειναι αρκει η κατοχικη δυναμη να εχει περιεργες ιδεες
    (ανακατανομη του πλουτου και λοιπα παρανοικα)

    ΑΝ αντιθετα η κατοχικη δυναμη πιστευει π.χ. οτι την διαφορα απο αλογο σε μουλαρι την κανει το χρωμα,
    οτι την παρουσα κατασταση την εχει πεψει ο θεος,
    οτι φταινε οι εβραιοι που ο Φωτσης δεν ξερει να κανει μπασιμο (οξω γιδι),
    οτι αν δεν εχουν ψωμι να φανε παντεσπανι
    και οτι τελος παντων ο λαουτζικος δεν ειναι παρα πουτανες που πρεπει να φροντιζουν και να ευγνωμονούν τον νταβατζη τους ...τοτε ολα οκ...ειναι και τα πρωτα τσιρακια οποιασδηποτε κατοχικης δυναμης

    καθοτι τα φρικια χυνανε το αιμα τους στις Θερμοπυλες και ο πρόγονος του Μητσοτακη ειχε βγαλει τις μεζουρες και μετραγε τα οικοπεδα
    (τα εχει πει ολα ο Τζιμακος)

    θα μας κανει ο Γιωργος Δανια λοιπον...ετσι...εχουμε γινει Ιρλανδια,Αγγλια,Γερμανια,Σουηδια...
    ε βαλε και μια Δανια
    τσαμπα ειναι

    επειδη χτες μιλαγα και με μια 24χρονη ΠΑΣΟΚ-τζου ("ο Γιωργος θα ειναι καλυτερος διαχειριστης" κλπ)
    ...ενα εχω να πω... αυτη η χωρα μεγάλε δεν σώνεται με τιποτα...ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ...εμεις θα πεθανουμε και αυτοι θα βγαινουν....μονη λυση τελικα ειναι μαλλον να βγουμε κ εμεις απο τη χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πες τα ρε dion να γουσταρουμε!


    Ποιος Φωτσης ρε; Οταν ο Ζησης, ο τρομαρα-του σουτερ της ομαδας βαραει στο γαμω του καραγκιοζη και τα τσεντερφορια δεν πηδανε τι περιμενεις;


    Παρεμπιπτοντως, μας βγαλανε και στας εφημεριδας!

    http://www.enet.gr/?i=ekloges-2009.el.home&id=82878


    Αυτογραφα απο αυρι, σημερα βαριεμαι :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. κατσε ρε,τωρα μου ηρθε

    αυτοι οι ανιπτοποδαροι οι Δανοι δεν ειναι που μας κλεψανε τη φετα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ρε συ, τώρα κατάλαβα τι εννοούσε ο GAP...
    Αν σκεφτείς αυτό που είχε πει ως υπουργός εξωτερικών, ότι “ Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας. “

    Εννοεί ότι θα γίνουμε Δανία του νότου σε έκταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μήπως να καταβληθεί καμία ουσιαστική προσπάθεια να γίνουμε κράτος αρχικά; Όχι Ευρωπαϊκό-δεν έχω τέτοιες βλέψεις, ας ξεκινήσουμε από την γείτονα Αφρική και μετά βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. You 're more than a man, you 're a shiny Hellenic God!

    Σε έκανε λινκιο ο Μακ Μάνους! Μεγαλέια ρεεεεεε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Έλα ρε αστέρι!!! Υπογραφή στην κουκούλα μου εδώ και τώρα! (με άσπρο για να φαίνεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @dion
    Πιθανον αλλα ουχι βεβαιον

    @εσταριαν
    Χμμμμ εχω καιρο να σε νουθετησω και μου εκτρεπεσαι προς τα δεξια. Συγκεντρώσου! Αν και αυτο "Εννοεί ότι θα γίνουμε Δανία του νότου σε έκταση!" ομολογω πως το είχε το χιουμοράκι του :ΡΡΡ

    @ellie
    Πόντος! Έχετε δικαιον. Τα βήματα πρεπει να γινονται ενα ενα αλλεως μπερδευομεθα

    @polsemannen
    Πιστευω πως μπορω να επαναπαυθω τωρα, μιας και πλεον η ζωη φανταζει παραμυθι!

    @ellinaki
    Να υπογραψω με μπλανκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ρε σεις, για να σοβαρέψω λίγο το θέμα, νομίζω πως το ΓΑΠ είπε πως "θα μας κάνει Δανία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος". Φαντάζομαι πως στα υπόλοιπα εννοούσε πως θα μας κάνει Αμερική.

    Estarian, αυτό το 3,7 - 4% ανεργία είναι αυτό που ονομάζουνε στασιμοανεργία. Δεν είναι στάνταρ τα ίδια άτομα - είναι άτομα που αλλάζουν δουλειές αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες κτλ (ο αγγλικός όρος είναι flexicurity). Αν θυμάμαι καλά ο μέσος όρος ενός ανέργου μέχρι να βρει δουλειά ήταν γύρω στους 4 μήνες (πάντως σίγουρα κάτω από 6).

    Όσον αφορά τις ανεμογεννήτριες, γιατί ξεχνάτε τις δίκαιες αντιδράσεις των κυνηγών (άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά: "θα διώχνουν τα τριγώνια")

    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ..........
    για να σας χαλάσω το όνειρο (:P) σας θυμίζω πως πριν 5 χρόνια ο Κοκός με τον Αλογοσκούφη είχαν δεσμευτεί να μας κάνουν Ιρλανδία.

    και θέλω τώρα ένα flame Ιρλανδία vs Δανία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @slarti
    "Ρε σεις, για να σοβαρέψω λίγο το θέμα, νομίζω πως το ΓΑΠ είπε πως "θα μας κάνει Δανία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος". Φαντάζομαι πως στα υπόλοιπα εννοούσε πως θα μας κάνει Αμερική."

    Δεν ακουσα, δεν ειδα δεν ξερω. "Ανακυκλωνω" ότι διαβασα στας εφημεριδας!


    "Estarian, αυτό το 3,7 - 4% ανεργία είναι αυτό που ονομάζουνε στασιμοανεργία."

    Σωστόόόόόός!!!! Ανεργια σε τετοιο ποσοστο δεν θεωρειται καν τετοια. Γι αυτο και εβαλα (στην απαντηση μου στον εσταριαν) το περιπου-οριο του 5%

    "άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά: "θα διώχνουν τα τριγώνια""

    Το έχω ακούσει και γω!!!!


    "για να σας χαλάσω το όνειρο (:P) σας θυμίζω πως πριν 5 χρόνια ο Κοκός με τον Αλογοσκούφη είχαν δεσμευτεί να μας κάνουν Ιρλανδία. "

    Προς το παρον παραμενουμε Ζιμπάμπουε...:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος17/9/09 14:02

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Θέλω να πάω στην Δανία!!!!!!!!

    Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι βρίσκουμε ένα πολύ καλό σύστημα σε μια ξένη χώρα, το καταλαβαίνουμε λάθος, αγνοούμε τα μισά βασικά συστατικά του γιατί δεν μας αρέσουν, το αντιγράφουμε λάθος, το εφαρμόζουμε ακόμη χειρότερα με μηδενικές υποδομές και μηδενικό ουσιαστικό ενδιαφέρον, είμαστε κι έλληνες (=ο καθένας ό,τι φάει κι ό,τι πιει) και μετά μας φταίει η χώρα από την οποία πήραμε το σύστημα και τους κατηγορούμε γιατί είναι καθίκια/παλιοκαπιταλιστές/σκοτεινές δυνάμεις.

    Μια χαρά τα πάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Ιοκαστη

    Καλώς όρισες!

    Σε αυτα που λες δεν μπορω να διαφωνησω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κοίτα, πέραν της πλάκας τώρα, τα περισσότερα σημεία στα οποία είθισται να αντιδρούμε στο εξωτερικό δεν υφίστανται. Δεν είναι μόνοη Δανία. Και η Γερμανία είναι, και πολλές άλλες χώρες. Το θέμα είναι να πάρουμε και λίγο συνδικαλισμό από Γαλλία, που παίζει να είναι ο μοναδικός πραγματικά σοβαρός πανευρωπαϊκώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και αναφορικα΄με το απντέτοιο, το πως προκύπτουν τα περισσότερα άρθρα το γνωρίζουμε εδώ και πολύυυυυυυ καιρό....
    Άνευ περαιτέρω σχολίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. καλημέρα

    η συζήτηση έχει προχωρήσει πολύ και πολλά από τα όσα ήθελα να γράψω έχουν ειπωθεί

    ο πόλσε ίσως θυμάται, έχω ζήσει μερικούς μήνες εκεί πάνω - οι καλύτερες μήνες μου σ'αυτή τη ζωή

    1. το ίδιο κόμμα κυβέρνησε από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα - σχεδόν 100 χρόνια...

    2. αυτό που λέμε "πολιτική βούληση" υπάρχει

    3. "μαθαίνουμε από τα λάθη μας", πχ για την ενεργειακή αυτονομία που μας πήδηξε στα 70ς...

    4. ηθική κλπ
    5. σεβασμός στους κανόνες, πχ φόροι, κλπ
    6. οι πολιτικοί πάνε στο ίδιο νοσοκομεία με 'σένα κλπ

    γενικά τα πράγματα έδειχναν να λειτουργούν "ρολόϊ", αν και όχι όπως ένα "έλεβτικό ρολόϊ", στην ομώνυμη χώρα όπου όλα είναι σχεδόν άψογα...

    το αποτέλεσμα βέβαια ήταν ότι οι άνθρωποι πηδάγαν από τα μπαλκόνια, μην αντέχωντας να ζουν σε μόνιμα φυσιολογικούς ρυθμούς...

    αυτά να έρθουν και να εγκατασταθούν σε ένα κράτος φαιδρό, με ακόμα πιο φαιδρούς πολίτες, κομματάκι δύσκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @geokalp
    Η κατακλειδα ολα τα λεφτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir