Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2009

Πίσω από τις λέξεις

draft έκδοση. Επιφυλάσσομαι για προσθηκες/αλλαγές εντός της ημέρας

Τελική Έκδοση

Καλα μαλακιστίκαμαν εδώ και εδώ με τα της ...δεξιάς (προφορά Σημίτη παρακαλώ), αλλά ας κοιτάξωμεν λίγο και τα δικά μας που είναι ολίγον τι λαμπόγυαλον.

Σημείωση: ο γραφων δεν είναι μέλος κανενός κόμματος και έχει ψηφίσει κόμματα σε όλο το ευρύτερο ευρυτερικό εύρος της ευρύτερης ευρείας αριστεράς. Επίσης έχει αλλεργία στους κνίτες και τον κνιτισμό, όπως τουλάχιστον τον έχει δει να εφαρμόζεται στις πανεπιστημιακές νεολαίες. Ανήκομεν λοιπόν εις αυτό που αναφέρεται από τους ποιητάς ως "ανένταχτοι αριστεροί".

Αρχικώς μια ανασκόπηση. Τέτοιο καιρό πριν δύο έτη συμμαχικό σχήμα που προσπαθούσε να ενώσει (καπελώσει, απορροφήσει διαλιέχτε ανάλογα με τα γουστα) όλη την ελληνική μη ΚΚΕ αριστερά πήρε πρωτόγνωρο ποσοστό στας εκλογάς και είχε και μια και γαμώ δυναμική εκμεταλεύομενο το παραπαίον ΠΑΣΟΚ των ΓΑΠ (mind the GAP) και Μπένι (...Χιλλ). Μην τρελαθούμε κιόλας όμως. Κάποιο καιρό πριν ήταν εκτός βουλής και το 2004 ήταν μέσα με το ζόρι (αποτελέσματα 2004, 2007). Εκεί που αισθάνονταν απαλλαγμένοι απο το βραχνά της πολιτικής επιβίωσης και έτοιμοι να "φάνε" και το ....κέντρο ο αρχηγός του σχήματος παραιτήθηκε "υποδεικνύοντας" με τρόπο τον Αλεξάκη για τη διαδοχη του στο "μικρο" σχήμα (ΣΥΝ) και όχι στο μεγάλο (ΣΥΡΙΖΑ), πράγμα το οποίο μας μπέρδεψε αρκετα μιας και ο ΣΥΝ είχε αρχηγό που δεν ήταν βουλευτής (Τσίπρας), βουλευτή -αρχηγό που δεν ήταν αρχηγός (Αλαβάνος) και εκπρόσωπο - βουλευτή που ήθελε να γίνει αρχηγός και δεν του έκατσε (Κουβέλης). Σε επίπεδο πολιτικής "μάχης" όμως τα πηγαινε μια χαρά και θες το ΠΑΣΟΚ και το....gap, θες η ΝΔ και οι πολιτικές της, δημοσκοπικά ανέβαινε. Ξαφνικα η αριστερά έγινε ...τρέντι! Και όχι με ψηφοφορους μπετον -αρμε όπως του ΚΚΕ, αλλά με αυξημένη πολυσυλεκτικότητα.

Το σημείο κρίσης λογικά ήταν ο Δεκεμβρης του 2008 όπου πήρε εξ' αρχής το μέρος των "ταραξιών" και ΟΛΟΙ μα όλοι έπεσαν να τον φάνε - με πρώτο πρώτο το ΚΚΕ, εεεεε το ex-ΚΚΕ εννοούσα. Εκεί φάνηκε το λαθος της επιλογής Αλαβάνου μιας και ξαφνικά μιλαγαν 3 φωνές και έλεγαν αλλ' αντ' άλλων, ο δε Τσίπρας παρότι αρχηγός-αρχηγός δεν μυρίστηκε αρκετά γρήγορα τα τεκταινόμενα και αντι να αρχίσει για τα λαθη της κρατικής εξουσίας το πήγε στην ταξική πάλη - μπουρδολογία που δεν του βγήκε μιας και ο πιτσιρικάς που σκοτώθηκε μόνο προλετάριος δεν ήταν.

Ξαφνικά "ανακαλύφθηκαν" οι "αντεθνικές", "μη σύμφωνες ιδεολογικά", "οπορτουνίστικες" και άλλα ακαταλαβίστικα θέσεις μερικών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και ξαναπεσαν όλοι να τον φάνε. Δεν λέμε πως δεν υπήρχαν τέτοιες. Λέμε πως δεν έχει σημασία. Κάθε κόμμα κρίνεται από το πρόγραμμα που καταθέτει και οι ακραίες απόψεις δεν υπήρχαν σε αυτό. Άσε που μερικές συνιστώσες είναι κυριολεκτικά ο "κυρ-Μανώλης και άλλοι πέντε" (όχι καφενείο, αλλά είναι ζήτημα αν γεμίζουν τραπέζι), οπότε δεν μιλάμε ΚΑΝ για πολιτικό ρεύμα. Και πριν πάμε μακρυά, ας θυμηθούμε μερικές θέσεις του ΚΚΕ παλαιότερα (αρκετά παλαιότερα. Σλαβομακεδονία κτλ), των μουσουλμάνων ΠΑΣΟΚων υποψηφίων στην Ξάνθη, τις κοτσάνες του Σαμαρά επί Μητσοτάκη και κατόπιν και τις ρατσιστικές κορώνες διαφόρων Καμποτζιανων, Λαοτιανών, Σιαμέζων και άλλων από κείνα τα μέρη. Κάθε σχηματισμός έχει τους τρελούς του (Βύύύύύρωνα με ακουουουουυουουους;;;;) , αλλά μετράει το πόσο λόγο - και εξουσία τους δίνει. Για μενα η τοποθέτηση Πολύδωρα στο υπουργείο Δημ. Τάξης ήταν πολύ πιο επικίνδυνη εθνικά απ' ότι οι δράσεις όλων των συνιστωσών του Συριζα μαζί. Δεν ήταν ο Πάκης που άφησε ασύδοτα τα σώματα ασφαλείας και τους έδωσε περίπου ατιμωρησία (η λέξη πραιτοριανοί φοριόταν πολύ επί Βύρωνα). Απεναντίας ο Πάκης προσπάθησε (ατσούμπαλα εννοείται) να τους μαζέψει λίγο, αλλά δεν πρόλαβε ο άνθρωπος.

Επιστρέφουμε στα του ΣΥΡΙΖΑ. Ειναι αποδεκτό πως οι συνιστώσες από μόνες τους δεν αποτελούν καποιο σοβαρο πολιτικό ρεύμα. Αν κατέβαιναν μόνες τους μπορεί να μην έπαιρναν ούτε τις ψήφους των υποψηφίων τους. Χρησιμεύουν όμως σαν "δόλωμα" για τους "ανένταχτους" σαν και μένα. ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν πιο πολλοι "ανένταχτοι" παρά μέλη των συνιστωσών. Άσε που είναι αμφίβολο αν θα υπήρχε άλλος τρόπος να δούμε τον Ψαριανό εντός βουλής και αυτό από μόνο του εμένα μου φτάνει. Θα μου πείτε γιατί δεν ψηφίζαμε ΣΥΝ και να ξεμπερδεύουμε; Μα το κάναμε μια-δυο φορές αλλά βαρεθήκαμε να τους βλέπουμε να τρέχουν προς τα....πράσινα μόλις παίρναν 5 ψήφους παραπάνω (Δαμανάκη, Ανδρουλάκης, Βούγιας κτλ κτλ). Ασε που ο σύντροφος Λεωνίδας το έχει κάνει σύνθημα εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια ("πρέπει να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ"), οπότε δεν μας άνοιγε και την όρεξη ο ΣΥΝ μόνος του. Καλός ήταν αλλά το φοβόμασταν το πράμα. Μόλις όμως ο Αλαβάνος άρχισε τις Παναγίες ΚΑΙ προς τους πράσινους, με την στήριξη των συνιστωσών κυριως, εμείς τσιμπήσαμαν.

Κάπου εδώ θα κάνω ένα διαχωρισμό να τελειώνουμε. Είμαι υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Αλλά κατόπιν εκλογικού αποτελέσματος που δεν αφήνει επιλογή. Αν δηλ υπήρχαν πχ στην βουλή 3 κόμματα και έπαιρνε 33% ο καθένας θα κάναμε επαναληπτικές εκλογές για 200 χρόνια μέχρι να "υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις"; Αν είναι δυνατόν. Γι αυτό η πολιτική είναι η τέχνη του συμβιβασμού. Κάνεις προτάσεις στο λαό, αυτός τις ψηφίζει, και αν δεν βγει αυτοδυναμία προβαίνεις σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και πας για υλοποίηση. Ας μην ξεχνάμε πως βάσει συντάγματος στις εκλογές δεν εκλέγουμε κυβέρνηση αλλά βουλή. Οι βουλευτές μετά δίνουν την εμπιστοσύνη τους σε κάποια κυβέρνηση.Έτσι και αλλιώς η ύπαρξη νόμων δεν ήταν ποτέ πρόβλημα στην Ελλάδα. Η τήρησή τους ήταν και μια πολυκομματική κυβέρνηση μπορεί να είναι καλύτερη σε αυτό από μια μονοκομματική καθώς θα φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη. (Φανταστείτε συνεργασία ΝΔ-ΚΚΕ πχ με κάθε υπουργό από την μία πλευρά να έχει υφυπουργό από την άλλη. Που να βουτήξει, ούτε να ανασάνει δεν θα μπορεί)

Ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑς έπεσε σε μια μπουρδολοδίνη άνευ προηγουμένου. Και συνήθως οι αριστεροί εν Ελλάδι όταν σφάζονται υπάρχει και κάποιος ιδεολογικός μανδύας. Εδώ παίζει ο μόνος μαχόμενος ιδεολογικά να ήταν ο φίλτατος Σπίθας, μιας και όλοι οι άλλοι τσακώνονταν για το ποιος θα είναι αρχηγός (στο υπερσχήμα του 5%! ρε που πάμε ρεεεεεε) χωρίς να αναμοχλεύουν τις όποιες ιδεολογικές διαφορές τους. Αντιθέτως εκλογίκευαν και ιδεολογοποιούσαν την ....αρχηγική διαφορά ως πολιτική! Αυτό φάνηκε και στις απανωτές συνεδριασεις των οργάνων του Σύριζα τις τελευταίες μέρες, όπου δεν ανακινήθηκε θέμα θέσεων, όχι γιατί δεν υπήρχει χρόνος, αλλά γιατί κανείς δεν διαφωνούσε με αυτές!

Είχαμε το αστείο φαινόμενο οι αντιτσιπρικοι του Κουβέλη να είναι πιο τσιπρικοί από τους τσιπρικούς και οι συριζαίοι γενικώς να αντιτίθενται σε αυτά που συμφώνησαν λίγα χρόνια πριν, ενω ο Αλαβάνος έπαιζε την Πυθία με χαρακτηριστική άνεση εκνευρίζοντας τους πάντες. Η πιθανότερη ερμηνεία είναι πως ήθελε να είναι αρχηγός του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ-κόμματος, κάτι που δεν του βγήκε και κατόπιν έκανε ασκήσεις βαρυθυμίας. Το άλλο προφανές είναι πως τελικά στο ΣΥΝ ο Τσίπρας είναι πανίσχυρος (το περιμένατε; εγώ όχι) και αν έβγαινε ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τότε ο Αλαβάνος δεν θα μπορούσε ποτέ ξανά να απαιτήσει την αρχηγία του συνολικού σχήματος. Μένει η ερώτηση γιατί ο Αλαβάνος δεν προέβηκε σε τέτοιες αλλαγές στο "καταστατικό" του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αρχηγός του ΣΥΝ, και είχε πάρει και τα πάνω του. Άσε που τότε ο Τσίπρας ακόμα "προαλοιφόταν" και δεν ήταν καθόλου έτοιμος να σφετεριστεί το πρώτο τραπέζι πίστα. Ανεξήγητο τελείως και μέγα πολιτικό σφάλμα, όπως αποδείχθηκε. Αν το είχε κάνει τότε, τώρα θα μιλάγαμε για ΣΥΡΙΖΑ του 10%, αλλά όποιος πάει για τα πολλά καμιά φορά χάνει και τα λίγα....

Επίσης αποδείχθηκε πως όλοι έκαναν λεονταρισμούς μεν, αλλά όλοι ήξεραν πως κανείς μόνος του δεν μπορεί να πιάσει το (άπιαστο με τα σημερινα δεδομένα) ποσοστό του 5%, και πως αν επέρχετο η διάσπαση δεν θα το έπιαναν ούτε αθροιστικά. Οπότε κανείς δεν τολμούσε να φύγει μόνος του και να χρεωθεί το θέμα, αντιθέτως ήταν όλοι "διαλλακτικοί" προσπαθώντας να εξωθήσουν τους άλλους σε έξοδο και να μην την χρεωθούν οι ίδιοι. Όποιος έμενε τελευταίος στο τραπέζι, λογικά θα κέρδιζε τους "ανένταχτους", αρκεί οι προτάσεις του να ήταν στην σφαίρα της λογικής. Το "σχέδιο" των πέριξ του Αλαβάνου συνιστωσών λογικά θα ήταν να είναι μπροστά ο Αλέκος και ο Σύριζα να γίνει ένα νέο κόμμα. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πείραξε το ΣΥΝ κάτι τέτοιο. Όλοι οι άλλοι μαζί δεν γεμίζουν καφετέρια. Ο ΣΥΝ είναι η μοναδική συνιστώσα με οργανωμένο κομματικό μηχανισμό που μπορεί να παίξει μπάλα σε εθνικές εκλογές. Ενας ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε με άνεση να λέει πως "είναι όλη η αριστερα" - πλην Λακεδαιμονίων και να παίξει θεωρητικά το ΠΑΣΟΚ επί (σχεδόν) ίσοις όροις. Ο τρόπος όμως που αυτό πήγε να γίνει ήταν βιαστικός και ατσούμπαλος. Προ εκλογών πάμε όπως είμαστε και δεν πάμε να σφαχτούμε μεταξύ μας. Ο στόχος των συνιστωσών στις απανωτές διασκέψεις ήταν όχι ποιος θα είναι αρχηγός αλλά να μειωθεί ο Τσίπρας, **update πράγμα που θα σήμαινε μείωση του ΣΥΝ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ - και μείωση (αυτός είναι ο στόχος) της ομάδας Κουβέλη, τους οποίους οι υπόλοιποι θεωρούν "αριστερους με ολίγη"**. Γι αυτό και δεν τον ήθελαν αρχηγό, για να μετρήσουν σταυρους και αυτός και ο Αλαβάνος και να του πούνε πως "κοίτα μικρέ, είσαι δεύτερος" είτε να βγεί απευθείας ο Αλαβάνος ως αρχηγός και να μην μπορεί de facto να συγκριθεί .


Τι εκανε ομως ο μικρός;
(http://www.tvxs.gr/v19935)
1) Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο από τους επικεφαλής όλων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα που προβλέπεται και από το νόμο για τους συνασπισμούς κομμάτων. Πρώτος στη σειρά της κατάθεσης ο υπογράφων εκ μέρους του ΣΥΝ, ο Πρόεδρος του. Κανένας αρχηγός συνδυασμού. Οι επικεφαλής των συνιστωσών, de facto επικεφαλής του εκλογικού αγώνα για λογαριασμό των συνιστωσών που εκπροσωπούν όσο και του ενωτικού ψηφοδελτίου. Όλοι οι υποψήφιοι θα εκλεγούν με σταυρό, δηλ. κανένας δεν θα κάνει χρήση του προνομίου εκλογής χωρίς σταυρό εκ της θέσεώς του.

2) Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να καταρτιστεί εξ ολοκλήρου από προσωπικότητες της Αριστεράς, από διανοούμενους, ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού. (σ. του z. Δηλαδη ούτε ο Αλαβάνος στο επικρατείας!)

3) Τον Πρόεδρο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα προκύψει, να τον εκλέξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, με δημοκρατικό τρόπο και με βάση τον κανονισμό λειτουργίας της, μετά τις εκλογές.

4) Να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια θετικής ερμηνείας του νόμου ώστε να καταστεί δυνατό στον πρώτο εκ των επικεφαλής που καταθέτουν το ψηφοδέλτιο, στον Πρόεδρο του ΣΥΝ, να μην έχει περιορισμούς στη δημόσια παρουσία από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.


Δηλαδή, θα είναι αρχηγός ο Τσίπρας, αλλά θα θέλει και σταυρό προτίμησης!! Επισης η πρόταση αυτή ήταν "μη διαπραγματεύσιμη" σε στυλ "take it or leave it" και τους....έσκισε κανονικά διότι:
* είναι αρχηγός ο Τσίπρας και δεν είναι. Τέτοια κίνηση ούτε ο Αλαβάνος δεν θα έκανε. Καλά λεει ο Σπίθας πως είναι άξιος μαθητής του μεντορά του.
* Τα μέλη του ΣΥΝ ως πιο πολλά, λογικά θα εκλέξουν παραπάνω βουλευτές, οπότε....; Και όπως τα έχουν πάρει όλοι στο κρανίο με τον Αλαβάνο (παρόλο που ακόμα τον σέβονται υπερμετρα) τα πράγμα πάει μόνο του
* Ξαφνικά οι υπόλοιπες συνιστωσες δεν είχαν τι να πουν. Τους δόθηκε συλλογική ηγεσία, και έχουν και την ευκαιρία που ζήταγαν να στηρίξουν τον Αλαβάνο, οπότε περαιτέρω άρνησή τους θα αντιμετωπίζονταν ως δυναμιτισμός του όλου επιχειρήματος
* Ο Αλαβάνος συναίνεσε κατεβάζοντας μούτρα. Μετά από λίγο έκανε για μένα το μέγιστο σφάλμα να δηλώσει πως δεν κατεβαίνει στις εκλογές ενώ μερικές μέρες πρίν έλεγε πως "αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες γιατί η αριστερά κινδυνεύει να μπει στο περιθώριο" και τώρα που δεν του βγήκε το δικό του πάει στην άκρη κάνοντας μούτρα με (προφανή) στόχο να επανέλθει ως Μεσσίας αργότερα! Επί της ουσίας δεν θέλει να μπει στην ίδια ζυγαριά με τον Τσίπρα γιατί απλούστατα πλεον δεν νιώθει σίγουρος.....

Συμπέρασμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει με αρχηγό τον Τσίπρα αλλά με...συλλογική ηγεσία, η αριστερά "κρατήθηκε ενωμένη παρά τις αντιξοότητες" κτλ κτλ, το μόνο άσχημο είναι τώρα ο ....ΣΥΝ!!! Για την ακρίβεια οι wannabe Πασόκοι του ΣΥΝ, η ανανεωτική πτέρυγα δηλ, που βλεπουν πως ο πιτσιρικάς επιμένει στην ένωση της αριστεράς και όχι στον κατακερματισμό της για να σωθεί η "ιδεολογική καθαρότητα" αυτών που (κατηγορούνται πως)......είναι με το ένα πόδι στο ΠΑΣΟΚ!

Αυριο η ανανεωτική πτέρυγα έχει meeting για να δει τι θα κάνει. Ας κάνω τον προφήτη. ΔΕΝ θα αποχωρήσουν από το σχήμα. Αν όμως αποχωρήσουν:
α) αν κατέβουν αυτόνομοι δεν θα πάρουν τίποτε
β) αν πάνε στο ΠΑΣΟΚ θα ξεβρακωθούν
γ) αν απέχουν από τις εκλογές θα θεωρηθεί πως είναι ριψασπεις μιας και εγκαταλείπουν την μάχη σε μια κρίσιμη στιγμή για την αριστερά. Θα είναι ακόμα χειρότεροι από τον Αλαβάνο γιατί αυτοί είναι "ρευμα" και όχι ένα άτομο!
δ) (updated) Αν πάνε στους Οικολόγοι-πράσινοι, οι οποίοι λογικά θα συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ με αντάλλαγμα το υπουργείο περιβάλλοντος (και οι ΠΑΣΟΚΟΙ το κέρδος κάποιας συναίνεσης), τότε βλέπε β)


Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολο και δυστυχώς όχι ιδεολογικό, αλλά εξαρτάται καθαρά από τις εκλογές η ύπαρξη αυτής της χαλαρής συμμαχίας - και της "ενωμένης αριστερας" σαν ιδέα. Ποσοστό ίσο με αυτό του ΣΥΝ το 2004 θα είναι οκ. Ποσοστό ανάμεσα σε αυτό και σε αυτό του 2007 θα είναι ανέλπιστα καλό, και αν το ξεπεράσει θα λένε όλοι μετά "ποιός Αλαβάνος";

Αν όμως πέσει κάτω από το 3%........


Update: Περί "επιθέσεων". Τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα απ' ότι νομίζετε. Δεν κέρδισε "συμπάθεια" ο ΣΥΝ μόνο λόγω της ηλικίας του Τσίπρα. Ο βαθμός αηδίας στην εφαρμοζόμενη πολιτική των δύο μεγάλων είναι πολύ μεγάλος και το ΚΚΕ ακόμα τρομάζει με την .....αισθητική του. Η "συμπάθεια" άρχισε να πέφτει όταν:
α) οι Συριζαίοι συλλογικά άρχισαν τις χαζομάρες
β) το σύστημα τρόμαξε και με μπροστάρηδες Καρατζαφέρη-Αλεκα άρχισαν να ξεφωνίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε η ΝΔ. Κατόπιν το ΠΑΣΟΚ με επιθέσεις φιλίας.
γ) Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ τους ξέσκισαν στην γιούχα και για ένα διάστημα έκοψαν την προβολή σε Τσίπρα-Αλαβάνο ή έστω την μείωσαν αρκετά και πρόβαλαν συνήθως τις χαζομάρες τους. Ο Συριζα την περίοδο 2004-2007 ήταν το πρώτο αντιπολιτευμενο κομμα. Μετα τίποτε. Δεν έχω ιδέα αν σταμάτησαν ή όχι την αντιπολίτευση, ξέρω όμως πως κόπηκε χοντρά η προβολή της πέρα από τις όποιοες lifestyle αναφορές (τι φόρεσε ο Αλέξης κτλ). Αυτή η προβολή όμως απομακρύνει τους σκεπτόμενους πολιτικά ψηφοφόρους. Δεν είναι τυχαίο που όταν ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να παραπαίει οι δεξιές επιθέσεις (και οι ΚΚΕδικες) ατόνησαν. Πιο πολύ φοβούνται οι δεξιοί την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ παρά οι αριστεροί! Ένας διαλυμένος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ θα φτάσει στο 45%! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η ΝΔ και το ΛΑΟΣ "ξέχασαν" τα "αντεθνικα" και "αριστεριστικα" του ΣΥΡΙΖΑ και η Αλεκα τους ξανάβρισε μόλις σήμερα, ενώ δηλ. είχε βρεθεί διέξοδος από το συριζικό τούνελ! Μόνος αμάσητος και χοντρός...παντού ο Πάγκαλος που βρίζει τους πάντες βρέξει χιονίσει.

Είναι η πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά που η δεξιά έχει τέτοια αγωνια για την αριστερά......


Update II:
Λέγει ο σύντροφος hades στα σχόλια: "ποιος θα κάνει την κετρική προεκλογική ομιλία; Ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος; Ποιος θα κάνει πρώτος δηλώσεις μετά τις εκλογές; Ποιος θα περιοδεύσει προεκλογικά ως πρόεδρος κόμματος; Ποιος θα αντικρούσει σε επίπεδο αρχηγού τις θέσεις των άλλων αρχηγών;"

Ας δώσω τις δικές μου απαντήσεις (όπως το κόβω το ζήτημα μετά την "εθελούσια" Αλαβάνου και την αποδοχή του Σύριζα των 4ων θέσεων του ΣΥΝ, ειδικά της 4ης)
* ποιος θα κάνει την κετρική προεκλογική ομιλία; Όλοι οι ηγητορες με τελευταίο τον Τσίπρα. Εναλλακτικά ο Τσίπρας μόνος του.
* Ποιος θα κάνει πρώτος δηλώσεις μετά τις εκλογές; Ανάλογα. Είτε ο Τσίπρας, είτε κάποιος "εκπρόσωπος" του ΣΥΡΙΖΑ (πχ ο Κουβέλης)
* Ποιος θα περιοδεύσει προεκλογικά ως πρόεδρος κόμματος; Σαφέστατα ο Τσίπρας. Που να πάνε οι άλλοι.....
* "Ποιος θα αντικρούσει σε επίπεδο αρχηγού τις θέσεις των άλλων αρχηγών;". Λογικά ο Τσίπρας, εκτός και άν ο ίδιος δώσει το πόστο σε κάποιον άλλο (πχ Κουβελης/Αλαβάνος αν το θέλουν)

Εξήγηση: Ο ΣΥΝ είναι και παραμένει η κυριάρχη συνιστώσα. Αν δεν κουνηθεί (ειδικά στην επαρχία) αυτός, τότε δεν κουνιέται τίποτε. Άρα πάνε οι περιοδείες από τον λογαριασμο. Από την στιγμή που η ηγεσία είναι "συλλογική" και ο Τσίπρας "πρώτος μεταξύ ίσων", τότε θα έχει κυρίαρχο ρόλο στην τελική ομιλία. Μετά τις εκλογές θα μιλήσει είτε ο Τσίπρας είτε όποιος εκπρόσωπο έχει ορίσει στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μας λέει τίποτε αυτό. Στο ΠΑΣΟΚ πχ μπορεί να μιλήσει είτε ο Ραγκούσης είτε ο Παπανδρέου πρώτος και ο άλλος δεύτερος. Κεντρική όμως θα θεωρηθεί η ομιλία του Γιώργου. Στο ντιμπέιτ θα πάει ο εκπρόσωπος της κυρίαρχης συνιστώσας (Τσίπρας) είτε όποιος αυτός ορισει (και αν το θέλει δηλαδής) δηλαδή κάποιος από τους Κουβελη-Αλαβάνο με φαβορί τον πρώτο μιας και ο Αλαβάνος....ιδιωτεύει.


Update III

Τελευταίες δημοσκοπήσεις. Βάζοντας ένα 5% που μπορει να πάει σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και βγάζοντας τους ΔΞ/ΔΑ ως "λευκους/άκυρους", η αναγωγή βγάζει το πρώτο κόμμα στο 38.3% (μη αυτοδυναμια), τον ΣΥΡΙΖΑ στο 4,3% (που αν το πιασουν θα τραβανε τα βυζια τους απο την χαρά τους και ο Τσίπρας θα είναι 1000% ισχυροποιημένος) και τους Οικολόγους οριακά έξω



Update IV και αμαν κουράστηκα!!

Η ατάκα (και η εικόνα) της τελευταίας δεκαετίας!!

(http://antidrasiandsex.blogspot.com/2009/09/o.html)





Από τον σύντροφο antidrasi+sex (όλοι σύντροφοι γίναμε ρε συντροφοιοιοιοιοιοι!):

Ο μικρός Αλέκος, κάθεται και κλαίει, γιατί δεν τον παίζουνε, οι συνιστώσες του.





Κατάρα στα Updates!!

Update V

Καταδιασκέδασα με το σημερινό άρθρο του Ρουμελιώτη στην Ελευθεροτυπία με τον οποίο συμφωνώ σε μεγάλο βαθμο και αντιγράφω ένα καλό ρεζουμέ (τονισμοί δικοί μου και κατά την γνώμη μου οι σπόντες πάνε όχι μόνο στον Αλαβάνο αλλά (κυρίως) στην Ανανεωτική Πτέρυγα και στις "αμετροεπείς" συνιστώσες):

"

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ χιλιάδες νέες και νέοι πέρασαν απ' τις οργανώσεις και τις ομάδες της Αριστεράς στη μεταπολίτευση. Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι σήμερα ανένταχτοι. Η πιο μορφωμένη, η πλέον πολιτικοποιημένη γενιά. Και η πιο απαιτητική. Μπορεί να ψηφίζουν οτιδήποτε ή να μην ψηφίζουν τίποτα, έχουν προσωπική άποψη όμως. Και γνώμη για όλα. Και τα υπολείμματα απ' τα γκρουπούσκουλα της μεταπολίτευσης τούς φαίνονται ξεπερασμένα, βαθιά νυχτωμένα και γραφικά.

ΠΟΛΥ θα γουστάρανε ένα προχωρημένο έξυπνο, ανατρεπτικό κόμμα. Γι' αυτό δεν είπανε «τι να σου κάνει ο πιτσιρικάς» όταν ανέλαβε ο Αλέξης και του δώσαν ένα έστω δημοσκοπικό 18%. Δεν τον αφήσανε ούτε καν να δοκιμαστεί. Η γενιά του Πολυτεχνείου κατάφερε να τον έχει υπό επιτήρηση απ' την αρχή. Τι μιζέρια, τι κατάρα κι αυτή!

"


Update VI
(και καμαρωτο! αμ τι νομίζατε, μονο ο Λιακοπουλος δικαιώνεται;)
Επαρχια:
"«Τώρα είναι η ώρα να γυρίσουμε το παιχνίδι. Και ακόμα πιο δυνατοί, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, να αλλάξουμε το μέλλον, για το οποίο μας προετοιμάζουν» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση στη Δράμα."
...................
"Επίθεση όμως εξαπέλυσε και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου......"
κτλ κτλ



Η "συλλογική ηγεσία" και οι συνιστώσες:
"Tη συμμετοχή της στο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η ΚΟΕ, διατυπώνοντας ωστόσο τις επιφυλάξεις της και κάνοντας λόγο για απόφαση του ΣΥΝ «κομμένη και ραμμένη στα δικά του μέτρα»."
μπλα μπλα μπλα

Και ο ....προφητης δικαιώνεται:
Κάθοδο στις εκλογές με ΣΥΡΙΖΑ «επικυρώνουν» οι Ανανεωτικοί


Το μόνο που μένει είναι να βγει και το ποσοστο του ΣΥΡΙΖΑ στο 4%+ , οπως το υπολογιζω για να βρω δουλεια ως πολιτικός αναλυτης :)))



Update VII

Προς προβληματισμό:
http://www.tvxs.gr/v20516

57 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/9/09 18:33

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΟυ ξέφυγαν ένα-δυο βασικά κομμάτια του παζλ από το πρώιμο στάδιο.
    Ο σημαντικότερος λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ έστω και δημοσκοπικά εκτόξευσε τα ποσοστά του κυριολεκτικά εν μία νυκτί από το 5 στο 18% δεν ήταν ότι ο κόσμος διαπίστωσε ωραίες και σύγχρονες πολιτικές θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι γούσταρε το ότι έστω και με απολύτως μεθοδευμένες διαδικασίες (δακτυλίδι) έγινε αρχηγός κόμματος ένας νέος. Κακά τα ψέματα, έχει αποδειχθεί ότι οι βροντόσαυροι εκτός από αποκρουστικοί δεν έχουν να προσφέρουν και τίποτε άλλο. Το πρώτο μέγα σφάλμα λοιπόν ήταν ότι η εν λόγω εκτόξευση εξελήφθη ως κοινωνική αποδοχή. Γι'αυτό και ήταν απότομη και επίπονη η πτώση από υψόμετρο. Γι'αυτό και οι αρχικές (μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών) κατά τα λοιπά δακρυβρεχτότατες δηλώσεις ότι "μας κάνουν πόλεμο" κλπ. Άλλ'αντ'άλλων εν ολίγοις...
    Αναφορικά με την πρόταση Τσίπρα για το ψηφοδέλτιο, δεν είναι τίποτε άλλο παρά "πάμε για να μπούμε στην Βουλή και τα βρίσκουμε μετά". Και δεδομένου ότι πρακτικά ο Τσίπρας έχει πιστωθεί μεγάλο (ίσως το μεγαλύτερο) κομμάτι της φθοράς των γεγονότων του Δεκεμβρίου, από που κι ως που το έχεις σίγουρο ότι ακόμη κι αν μπει τελικώς ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ο Τσίπρας θα έχει εκλεγεί; Επιπλέον, και μόνο ως σκέψη η πρόταση είναι αστειότατη (ποσώ δε μάλλον ως πράξη): ποιος θα κάνει την κετρική προεκλογική ομιλία; Ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος; Ποιος θα κάνει πρώτος δηλώσεις μετά τις εκλογές; Ποιος θα περιοδεύσει προεκλογικά ως πρόεδρος κόμματος; Ποιος θα αντικρούσει σε επίπεδο αρχηγού τις θέσεις των άλλων αρχηγών; Κυριολεκτικά η αστειότητα σε όλο της το μεγαλείο. Η συγκεκριμένη πρόταση δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η αναβολή των γεγονότων (που μυρίζομαι ότι λίαν συντόμως θα έχουμε και έλλα εκεί πέρα...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Αλαβάνος δεν κατεβαίνει στις εκλογές: http://antidrasiandsex.blogspot.com/2009/09/o.html

    Γενικώς συμφωνώ με την ανάλυση σου, είμαστε πάρα πολύ κοντά ιδεολογικά. Συμφωνώ εν μέρει με τον Hades, στην ερμηνεία του για την άνοδο και πτώση των δημοσκοπικών ποσοστών.

    Όσο για τα άλλα ζητήματα, είναι το σημείο που θα κριθούν από όλους εμάς τους ανένταχτους μέχρι τις εκλογές. Στο χεράκι τους είναι, να μας το απλώσουν ή να το βάλουν στα ματάκια τους.

    Α, και κάτι ακόμα: μετά την ομιλία Τσίπρα και τις θέσεις που πήρε, είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι η συμβουλευτική του ομάδα όχι μόνο διαβάζει μπλογκς, αλλά πλέον τα παίρνει και υπ' όψιν της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @hades
    "με απολύτως μεθοδευμένες διαδικασίες (δακτυλίδι) έγινε αρχηγός κόμματος ένας νέος."

    Γνωρίζω εκ των έσω πως οι διαδικασίες ΔΕΝ ήταν νοθευμένες (όπως πχ Σημίτης-Παπανδρέου), απλά ο Τσίπρας "εξαναγκάστηκε" σε υποψηφιοτητα. Πιστεψε με η ευρυτερη βάση του ΣΥΝ ΔΕΝ ήθελε τον Κουβέλη αλλά τον πιτσιρικά με την "πίστη" πως πάμε για κάτι νέο. Η αίσθηση πως ο μικρός είναι ο εκλεκτός του Αλαβάνου, απλά μεγάλωσε την υπάρχουσα αίσθηση. Υπενθυμίζω πως έγινε κανονικό συνεδριο με μέλη από όλη την Ελλάδα και καθολική ψηφοφορία απο αντιπροσώπους της βάσης. Καμία σχέση δηλ με την πρώτη "εκλογή" Παπανδρέου.

    νέος: Σωστό εν μέρει. Η αίσθηση που είχε ο κόσμος της αριστεράς ήταν πως με αντίπαλο (σε παρόμοιους χώρους) ένα ....ψοφίμι (gap's pasok) μπορούσαμε να πάμε για μεγάλα πράγματα. Έτσι και αλλιώς παρ' ότι ο Αλαβάνος είναι 200 χρόνια στην πολιτική δεν ενεμπιπτε στην κατηγορία "δεινόσαυρος" όντας προστατευμενος για πολλά χρόνια στο ευρωκοινοβούλιο. Την ίδια αίσθηση (περίπου) απολαμβάνει και ο Παπαδημούλης ενώ πχ ο Κουβέλης θεωρείται "δεινοσαυράκι"

    "Το πρώτο μέγα σφάλμα λοιπόν ήταν ότι η εν λόγω εκτόξευση εξελήφθη ως κοινωνική αποδοχή. "

    Υπήρχε και υπάρχει κοινωνική αποδοχή. Το κακό είναι ο χειρισμός της και το τέλμα της νέας δημοκρατίας που στέλνει έντρομους πολλούς στο πασοκ μπας και πέσει ο Κώτσος

    "από που κι ως που το έχεις σίγουρο ότι ακόμη κι αν μπει τελικώς ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ο Τσίπρας θα έχει εκλεγεί; "

    Σίγουρο δεν έχω τίποτε. Αυτό είναι το προσωπικό στοίχημα που γράφω. Ο στόχος του Τσίπρα είναι να πάει σε κάποια μεγάλη περιφέρεια της Αθήνας και να βγει με περισσότερους απ' όλους. Παρόμοιο προσωπικό στοίχημα είχε βάλει και ο Αλαβάνος τολμώντας το (αδιανόητο) να κατέβει στο ....Ηράκλειο. Τα έπαιξε όλα για όλα και κέρδισε. Εδώ χρειάζεται να επαναλάβω πως ο ΣΥΝ (στον οποίο ο Τσίπρας είναι κυρίαρχος. Μπορεί τα ΜΜΕ να δίνουν βήμα στον Κουβελη, αλλά στην βάση ο Τσίπρας ακόμα είναι πάνω στο άλογο) είναι οργανωμένο κόμμα, ενώ οι άλλες συνιστώσες όχι.


    "Γι'αυτό και ήταν απότομη και επίπονη η πτώση από υψόμετρο. Γι'αυτό και οι αρχικές (μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών) κατά τα λοιπά δακρυβρεχτότατες δηλώσεις ότι "μας κάνουν πόλεμο" κλπ."

    Οι δηλωσεις και η αισθηση προυπήρχαν των ευρωεκλογών. Και ξεκίνησαν από τον Δεκέμβρη. Πρώτα τους την έπεσε το ΛΑΟΣ , μετά το ΚΚΕ και μετά η ΝΔ. Το δε ΠΑΣΟΚ τήρησε περίπου στάση "και έτσι και γιουβέτσι"



    "ποιος θα κάνει την κετρική προεκλογική ομιλία; Ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος; Ποιος θα κάνει πρώτος δηλώσεις μετά τις εκλογές; Ποιος θα περιοδεύσει προεκλογικά ως πρόεδρος κόμματος; Ποιος θα αντικρούσει σε επίπεδο αρχηγού τις θέσεις των άλλων αρχηγών;"

    Μα δεν το κατάλαβες ήδη; Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ή οποιος ΑΥΤΟΣ υποδείξει. Στην ουσία κατεβαίνει ως αρχηγός αλλά ζητά και σταυρό. Διάβασε ποσο προσεκτικά διατυπώνονται όλα αυτά στο νο 4 (με την απλή αναφορά "της εμφανισης στα ΜΜΕ" που είναι ιδιοτητα του αρχηγου του όποιου σχηματισμού ΚΑΙ ΜΟΝΟ). Μιλάμε για μπραντεφερ στο ποιος θα κανει κουμάτο στην ενιαία αριστερά. Η οποία τουλάχιστον (και ευτυχώς) φαίνεται να το αντέχει και παραμένει ενιαία. Δεν είναι τυχαίο που ο Αλαβάνος το αποδέχτηκε μεν, αλλά είπε πως "ήταν η δεύτερη χειρότερη λύση" (με πρώτη χειρότερη την διάσπαση).


    Γεγονότα στον ΣΥΡΙΖΑ επίκεινται έτσι και αλλιώς και οι καταστάσεις είναι δύσκολες. Αν το όμορο του ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση, τότε τα πράγματα θα ήταν εύκολα. Τώρα που και οι δύο είναι στην αντιπολίτευση το πράγμα ζορίζει. Αν ο ΣΥΡΙΖΑς βγει "ζωντανός" από αυτές τις εκλογές θα ισχυροποιηθεί τρομακτικά κατά την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αν βγει ψόφιος, θα φωνάξει το "Μεσσία" που λέγαμε και πάλι θα ισχυροποιηθεί μιας και το ΠΑΣΟΚ λογικά είτε έτσι είτε αλλιώς θα τα κάνει σκατά :ΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @antidrasi+sex

    "Ο Αλαβάνος δεν κατεβαίνει στις εκλογές: "

    To έγραψα και νμζ πως εξήγησα πειστικά το γιατί :)

    "Συμφωνώ εν μέρει με τον Hades, στην ερμηνεία του για την άνοδο και πτώση των δημοσκοπικών ποσοστών."

    ΕΝ ΜΕΡΕΙ και εγώ. Μην ξεχνάς πως ο hades είναι της παραδοσιακής δεξιάς που απλά μας συμπαθεί εμάς τους αριστεροί (hades φρύαξε!! χαχαχαχαχαχαχαχα!), άρα δεν δέχεται εύκολα την "κοινωνική αποδοχή"

    "Στο χεράκι τους είναι, να μας το απλώσουν ή να το βάλουν στα ματάκια τους."

    Σαφώς. Από την άλλη παίζουν και μπάλα μόνοι τους μιας και σε ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΝΔ δεν πάω με τίποτε ενώ οι Οικολόγοι έτσι και αλλιώς είναι πολύ apolitic για εδώ.

    Οι Συριζαίοι όχι μόνο διαβάζουν μπλογκς, αλλά όντως τα παίρνουν υπόψιν τους, με την έννοια της "καθαρής" άποψης του κόσμου. Οι Πασόκοι να δεις τι μελέτη ρίχνουν, ή ποσα blοgs διάβαζε ο Τατούλης πριν κάνει αυτά που έκανε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μμμμμ... περίεργον, διότι αν σου γνωρίσω δεξιούς θα σε διαβεβαιώσουν μετά απολύτου βεβαιώτητος ότι είμαι αριστερός του κερατά. Μην σου πω για τους ακροαριστερούς οι οποίοι όταν δεν με λένε φασίστα με αποκαλούν τροτσκιστή (έχω μαρτυρίες για όλα!)...
    Θα ήθελα κάποια στιγμή να το συζητήσουμε αυτό, το πως κατέληξες δηλαδή σε αυτό το συμπέρασμα διότι με ενδιαφέρει να παρακολουθήσω τον τρόπο που το σκέφτηκες. Πάντως ενημερωτικά, όταν λέγω ότι δεν είμαι με κανέναν, δεν είμαι με κανέναν (πως θα μπορούσα άλλωστε να τα χώνω σε όλους;)... ;)

    Στα δικά μας τώρα: Αν θυμάσαι τα περί πολέμου δεν είχαν λεχθεί μεταξύ "δεκεμβριανών" και ευρωεκλογών. Στο μεσοδιάστημα η εξήγηση της δημοσκοπικής πτώσεως ερμηνευόταν ως "μεθοδευμένες δημοσκοπίσεις που έχουν ως στόχο να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ", που κατά τα λοιπά όμως δεν ελάμβανε υπόψιν. Γι'αυτό και τα περί τρίτου κόμματος μόλις προ ευρωεκλογών κλπ. Πως θα ήταν δυνατό άλλωστε να γίνεται πόλεμος και να βγει τρίτο κόμμα;

    Στα λοιπά: δεν μίλησα για νεθευμένη διαδικασία. Για μεθοδευμένη μίλησα. Σαφώς και δεν ήταν όπως στο ΠΑΣΟΚ με Ζορζ, αυτό όμως δεν αναιρεί την μεθόδευση.
    Το πρόβλημα με τον Τσίπρα ουσιαστικά είναι ότι κατάλαβε πολύ αργά ότι ο Αλαβάνος του την έφερε άσχημα. Επεχείρησε δηλαδή να τον κάνει ανδρείκελο, όπου θα φαίνεται ο τσίπρας αλλά τα κουμάντα θα τα κάνει κάνει πάνω και κάτω από το τραπέζι ο Αλέκος. Και το μεγαλύτερό του λάθος είναι ότι ακόμη κι εν όψει εκλογών βάζει μπροστά αυτήν την κόντρα. Δεν είναι δυνατόν πχ να βγαίνει και να λέει όλος ο Συνασπισμός ότι "εσύ πρέπει να κατέβεις ως αρχηγός" κι αυτός να λέει... δεν θέλω. Ε, τότε παραιτήσου αφού δεν θέλεις. Είναι καθαρά θέμα προσωπικής κόντρας και όχι εσωκομματικής εκλογικής τακτικής.Κι όσον αφορά την συμμετοχή στον ντημπτέτοιο, όταν θα έρθει η ώρα να γίνει θα δεις αν θα συμμετάσχει και τι έχει να γίνει μέχρι να συμμετάσχει. Αυτήν την στιγμή με την κίνηση Τσίπρα, όλοι οι αρχηγοί των συνιστωσών έχουν αποκτήσει ακριβώς το ίδιο δικαίωμα προβολής και λόγου. Χάος...

    Δεν ξέρω πάντως αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει ζωντανός, αυτό που ξέρω είναι ότι θα κινηθεί πολύ στο όριο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Και από τον Αλαβάνο, όντως ακόμη δεν έχουμε ακούσει την τελευταία του κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @hades

    Δεξιος: προφανώς σου κάνω πλάκα ακουλτούριαστε!!

    "Γι'αυτό και τα περί τρίτου κόμματος μόλις προ ευρωεκλογών κλπ. Πως θα ήταν δυνατό άλλωστε να γίνεται πόλεμος και να βγει τρίτο κόμμα;"

    Και γι αυτό δεν βγήκε! (το και σημαίνει πως υπήρχαν και άλλοι λόγοι)



    "Το πρόβλημα με τον Τσίπρα ουσιαστικά είναι ότι κατάλαβε πολύ αργά ότι ο Αλαβάνος του την έφερε άσχημα"

    Γι αυτό και τώρα τον ξεπληρώνει με το ίδιο νόμισμα. Αυτά έχει η ρημάδα η πολιτική !

    "Ε, τότε παραιτήσου αφού δεν θέλεις. Είναι καθαρά θέμα προσωπικής κόντρας και όχι εσωκομματικής εκλογικής τακτικής."

    Είπα ήδη πως το μπραντεφερ είναι σκληρό, αλλά όλοι προσέχουν να μην κομματιαστεί ο ΣΥΡΙΖΑΣ και καλά κανουν. Πως αλλιώς θα μπορουν να λένε πως "εμεις ειμαστε η αριστερα";


    Επαναλαμβάνω πως ο Τσιπρας ειναι επικεφαλής του Συριζα. Οι διατυπώσεις είναι αυστηρες και στις συνιστώσες δεν δόθηκε η δυνατότητα να τις αλλάξουν, παρά μονο να τις αποδεχθούν η όχι.

    Γι αυτό διαφώνησε και ο Κουβελης καθώς δεν έχει να κερδίσει από πουθενά. Αν ισχυροποιθεί ο Τσίπρας και βγει ο Συριζας από το τούνελ τότε θα είναι μπετόν αρμέ και οι πασοκίζοντες ανανεωτικοί θα απομονωθούν. Αν πέσει ο Σύριζας θα επανέλθει ο Αλαβάνος και οι πασοκίζοντες ανανεωτικοί θα απομονωθούν. Σαν κίνηση είναι πανέξυπνη, αλλά ενέχει μεγάλο ρίσκο.


    Ο Αλαβάνος ηδη τα παράτησε και περιμένει την στραβή στην γωνία (δες το ποστ του αντιδρασοσεξιστου), παραδεχόμενος στην ουσία πως προς το παρόν είναι ο χαμένος της υπόθεσης.

    Η υποψία μου είναι ότι ο Συριζα θα βγει, το ζήτημα είναι με πόσα. Για τα μετά μην υποτιμάς αυτο που σου ξαναγράφω. Ο ΣΥΝ είναι οργανωμένο κόμμα, οι άλλοι όχι. ΑΝ βγει ο ΣΥΡΙΖΑΣ δεν θα κουνηθούν στον Τσιπρα - αν θέλουν να ξαναδούν έδρανα. Ακόμα και η προοπτική μετουσίωσης του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα δεν θα πρέπει να φοβίζει τον ΣΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πλάκα έκανες; :(
    Κρίμα (δεν κάνω πλάκα). Δεν πάει το μυαλό σου τι έχω ακούσει μέχρι σήμερα. Κάπου έχω σωσμένη επιχειρηματολογία ολάκερη ότι είμαι ακροδεξιός του κερατά (ίσα που ήμουν έτοιμος να αφήσω και ημιμυστάκιον μετά), εκεί να δεις πλάκα. Πάντως αν ανακαλέσεις, το ξανασυζητάμε.. :):):):):)

    Στα δικά μας: όντως είναι λογικό να έχει πάρει ανάποδες ο Τσίπρας με τον Αλαβάνο, το ότι εξακολουθεί να έχει ανάποδες προεκλογικά όμως είναι σφάλμα. Διότι να στο πω και διαφορετικά, το πόσο και κάθε πότε γουστάρουν να σφάζονται εκεί μέσα μήτε αφορά κανέναν, ούτε ενδιαφέρει κανέναν βεβαίως, βεβαίως. Δεν ξέρω αν είχες προσέξει κάποια σχόλια που έκανα προ ημερών στου Σπίθα. Του έλεγα ότι έχει κουράσει πια αυτή η ιστορία. Πανταχόθεν γίνεται της πόρνης, κι αυτή ψάχνουν να βρουν εδώ και 3 μήνες ακριβώς το ίδιο πράγμα. Έλεος δηλαδή. Που να είχαν και κανονικά 18% φαντάσου τι θα γινόταν....
    ...όπου πλάκα, πλάκα, υπάρχει και ένα ακόμη σενάριο: να έχουν τσιμπήσει οι συνιστώσες από το αβραμοπούλειο δημοσκοπικό 18% και να θεωρούν ότι αν τα κάνουν όπως πιστεύουν, από δημοσκοπικό θα γίνει και εκλογικό (εννοείται ότι τους διαφεύγει η υποδιαστολή του... 1,8%, μην σου πω και 0,18 δηλαδή. Τέλος πάντων, ξεφεύγουμε...). Ο ΣΥΝ μπορεί να είναι οργανωμένο κόμμα (πράγμα που ο Κουβέλης ξέρει πολύ καλά και που πρακτικά αυτό έλεγε), όμως η στάση του στην όλη περίσταση δείχνει πως εκτός από οργανωμένο κόμμα είναι και ανεύθυνο. Διότι μιλάμε για κόμμα κοινοβουλευτικό. Το Κοινοβούλιο συνεπάγεται ευθύνες απέναντι στη χώρα. Σαφές ότι πρέπει να τηρούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες, όταν όμως επιτρέπεις στο 1,5% του 5% να σε κάνει κώλο, αυτό δείχνει αρρώστια.

    Κράτα μια πισινή για τον Αλαβάνο και την εθελούσιά του. Ακόμη είμαστε στο τριήμερο του θαύματος, δεν αποκλείεται να ανακαλέσει... :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενημερώθηκα από έγκυρες πηγές πώς αναφέρθηκε, επί ματαίω το ονομά μου!
    Επίσης ότι έκανες διατριβή στο άλυτο επιστημονικά θέμα "ΣΥΡΙΖΑ"!!!
    Μιλάμε, ούτε ο Τεν Κάτε δεν θα τα επιχειρούσε,αυτά!
    :ρρρρ

    Πολύ δουλειά, έπεσε φίλτατε Zaphod στο παραπάνω ποστ!!

    Άρξασθε...ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΡΟΒΛΕΨΗ

    Ο Αλαβάνος, θα βρεί τρόπο και θα παρέμβει στην προεκλογική περίοδο.
    Μετά θα αρχίσουν τ'όργανα, στη διαπασών.
    ..................................

    1θεμα .@ Zaphod
    "Εκεί που αισθάνονταν απαλλαγμένοι απο το βραχνά της πολιτικής επιβίωσης και έτοιμοι να "φάνε" και το ....κέντρο ο αρχηγός του σχήματος παραιτήθηκε "υποδεικνύοντας" με τρόπο τον Αλεξάκη για τη διαδοχη του στο "μικρο" σχήμα (ΣΥΝ) και όχι στο μεγάλο (ΣΥΡΙΖΑ), πράγμα το οποίο μας μπέρδεψε αρκετα μιας και ο ΣΥΝ είχε αρχηγό που δεν ήταν βουλευτής (Τσίπρας), βουλευτή -αρχηγό που δεν ήταν αρχηγός (Αλαβάνος)...".
    ..................................

    Σπίθας
    Η επιλογή ήταν στρατηγική ήξερε καλά τι έκανε Ο Α.Αλαβάνος.
    Είχε στοχεύσει στην νεολαία και στο άρθρο 16. Όλα ήταν μελετημένα...Ποιός μπορούσε να στρέψει τα φώτα προς τα κεί.Η νεολαία. Σωστόν. Έπρεπε να γίνει κι αρχηγός;
    Πολιτικά, όχι..Έπρεπε να μπεί στον αγώνα και να ετοιμασθεί πολιτικά για να αποτελέσει το μέλλον. Αυτό είχα υποστηρίξει, από τότε.

    Ο Αλαβάνος, το είδε στενά κομματικά και με δίχρονη προοπτική...Το βάρος στην Παιδεία, αλλά με ένα κινηματικό τρόπο.
    Επικοινωνιακά,είχε άμεσα αποτελέσματα, αλλά μακροπρόθεσμα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει τον μοναδικό στόχο.
    Γι αυτό έθεσε στο περιθώριο έμπειρα στελέχη Είχε την πεπεοίθηση ότι χρειαζόταν μια δυναμική εκκίνηση και μετά βλέποντας και κάνοντας.

    ΤΟ ΛΑΘΟΣ
    Όταν ο άνθρωπος σχεδιάζε, τότε ο Θεός (άαααπιστοι!!!) γελάει...:)

    Οι εξελίξεις ξέφυγαν από τον έλεγχο του Αλέκου. Ο Αλέξης, νέος γαρ, είχε πάρει φόρα...
    Οι νέοι έχουν δυναμική, τεχνολογίες... Αυτό του ξέφυγε του Αλέκου..
    Όταν είπε, "στακάτε, ρε.." η νεολαία είπε" μα καλά εμείς σας ανοίξαμε δρόμους, σας ξυπνήσαμε, γιατί εσείς κοιμόσασταν. Τιιι τρέεχειι??"

    Ωπατες. Ο Αλέκος, έχασε τα γκέμια και τα πήρεα στην κράνα. Νάσου κι το μοιραίο 'έφυγε"ο Μ. Παπαγιανάκης. Του στοίχισε, αυτό, πολύ και για πολλούς λόγους.
    Είπε να μαζέψει τα λουριά. αλλά οι νεολαίοι, ένιωσαν "ριγμένοι" και "ποδηγετούμενοι".
    Δηλαδή, όποτε θες μας χρησιμοποιείς και μετά..μαζευτείτε???
    -Μα εγώ σας έδωσα τα πάντα!(Αλέκος)
    -Και εμείς είμαστε τα πάντα(Τσίπρας)

    Και τότε άρχισε το προσωπικό παραμύθι πο υ ακόμα στνεχίζεται και θα το συνεχίσουμε κι' τις υπόλοιπες ημέρες...
    ....................................

    2 θεμα

    @Zaphod
    " Σε επίπεδο πολιτικής "μάχης" όμως τα πηγαινε μια χαρά και θες το ΠΑΣΟΚ και το....gap, θες η ΝΔ και οι πολιτικές της, δημοσκοπικά ανέβαινε.
    Ξαφνικα η αριστερά έγινε ...τρέντι! Και όχι με ψηφοφορους μπετον -αρμε όπως του ΚΚΕ, αλλά με αυξημένη πολυσυλεκτικότητα.

    Το σημείο κρίσης λογικά ήταν ο Δεκεμβρης του 2008 όπου πήρε εξ' αρχής το μέρος των "ταραξιών" και ΟΛΟΙ μα όλοι έπεσαν να τον φάνε - με πρώτο πρώτο το ΚΚΕ, εεεεε το ex-ΚΚΕ εννοούσα. Εκεί φάνηκε το λαθος της επιλογής Αλαβάνου μιας και ξαφνικά μιλαγαν 3 φωνές και έλεγαν αλλ' αντ' άλλων, ο δε Τσίπρας παρότι αρχηγός-αρχηγός δεν μυρίστηκε αρκετά γρήγορα τα τεκταινόμενα και αντι να αρχίσει για τα λαθη της κρατικής εξουσίας το πήγε στην ταξική πάλη - μπουρδολογία που δεν του βγήκε....
    .............................

    Σπίθας

    Είχε έρθει η ώρα να συζητηθεί το άρθρο 16 κι αυτό το ήξερε ο Αλαβάνος και πόνταρε, αρκετά σ'αυτό. Το τράβηξε και στο λαϊκισμό. Χτύπησε και τους νεόυς στο ευαίσθητο σημείο. Δεν ήθελε και πολύ.

    Αντικειμενικά, βεβαίως..Αλλά η παιδεία λαμπόγιαλο...
    ............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνεχεια...

    @Ζaphod

    "Ξαφνικά "ανακαλύφθηκαν" οι "αντεθνικές", "μη σύμφωνες ιδεολογικά", "οπορτουνίστικες" και άλλα ακαταλαβίστικα θέσεις μερικών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και ξαναπεσαν όλοι να τον φάνε. Δεν λέμε πως δεν υπήρχαν τέτοιες...
    ................................

    ΣΠιθας

    ΕΡΩΤΗΣΗ
    ΓΙΑΤΊ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑ?

    Τρελός είσαι;
    Δεν υπήρχε ποτέ τέτοια προοπτική

    1. Γιατί δεν γίνεται, εκ των πραγμάτων και είναι γνωστό. ΟΙ αριστερίστικες ομάδες δεν γίνονται κόμμα!

    2.Τις χρειαζόταν ο ΣΥΝ του Αλαβάνου για "άσκηση πίεσης"

    Θα συνεχίσω στα υπόλοιπα...
    Ουφ...

    υ.γ.
    "Ο μόνος ιδεολόγος Σπίθας"
    Σαν ο μόνος...μ@λ@κα@ς ακούγεται
    Έχουμε δουλειά αύριο, μετά στην Πανελλαδική :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ θα ήθελα αν μου επιτρέπετε να βάλω δύο παραμέτρους στην κουβέντα και θέλω να ξεφύγω από την ανάλυση της αριστεράς μόνο, αλλά να βάλω το συνολικό πολιτικό σκηνικό αλλά και υο θέμα της διακυβέρνησης. (ου....αντίχριστε, 666!)

    ΠΡΩΤΟ. Έχει κανείς αθροίσοι τα ποσοστά της "πολυκατοικίας", και αν ναι, τι συμπέρασμα βγάζει για τις μετεκλογικές συνεργασίες;

    ΔΕΥΤΕΡΟ. Η ισχυροποίηση των μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης.
    Υποστηριζω, ότι από την στιγμή που ένα κόμμα καταφέρει και μπεί στην Βουλή, (έχοντας περίπου 8-9 βουλευτές το ελάχιστο, βάσει του εκλογικού νόμου και του ορίου του 3%), η περαιτέρω ισχυροποίηση του δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα. Δηλαδή, είτε 8 βουλευτές έχει, είτε 50, είτε 100 περίπου όπως το ΠΑΣΟΚ, οι δυνατότητες παρέμβασης είναι μηδαμινές.
    Δηλαδή, αν δεν μπείς στην Βουλή έχεις πρόβλημα. Αν μπείς έχεις φωνή, έχεις λόγο, αλλά η δύναμη στην βουλή, όπως εφαρμόζεται στην πραγματικότητα η "ανεξαρτησία" λόγων και έργων των βουλευτών, δεν έχει καμμία απολύτως σημασία.

    Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω γιατί ας πούμε η Παπαρήγα ζητά ισχυρότερο ΚΚΕ - πέραν της όποιας "αίγλης" δίνει το μεγαλύτερο ποσοστό. Τι, δηλαδή περισσότεροι ευρωβουλευτές θα κάνουν περισσότερες επερωτήσεις; Και τι έγινε; Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αν οι επερωτήσεις γίνουν ή δεν γίνουν, Αυτά γίνονται για να γεμίζουν τα δελτία τύπου και (στην περίπτωση της Αριστεράς, η Αυγή και ο Ρίζος).
    Και λές και οι βουλευτές γράφουν τις επερωτήσεις, και λές και οι υπουργεί συντάσουν τις απαντήσεις... Επιτροπές τα κάνουν βρε παιδιά και οι βουλευτές και οι υπουργοί απαγγέλουν τα ποιηματάκια τους.

    Και καταλήγω.

    Μήπως (όπως υποστηρίζω από παλαιότερα και διαφώνησα κάποια στιγμή με τον φίλο Αντιδρασέξ) η μόνη λύση για να αλλάξει προς το καλύτερ η ζωή του κόσμου και η πορεία που έχουμε πάρει, είναι η συνεργασία με το (πείτε το όπως θέλετε, μαζί σας είμαι) ΠΑΣΟΚ;

    Γιατί τόσο απέχθεια σε αυτή την προοπτική; Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος (που δεν μπορώ να φανταστώ εγώ) να είναι σε κάποιες θέσεις εξουσίας και λήψης αποφάσεων κάποιος ή κάποιοι άνθρωποι με λιγάκι πιο προοδευτικές και πιο αριστερές θέσεις;
    Πόσο κακό θα ήταν δηλαδή αυτό;

    Και ποιά είναι η εναλλακτική; Μήπως το πρώτο σενάριο;

    Δεν θέλω να κινδυνολογώ, ούτε βάζω διλλήματα, αλλά θα είναι κατάντια να αποκτήσουμε τον καρατζαφύρερ στον σβέρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @hades
    Μπα, μην τρελένεσαι! Και οι ΚΚΕδες αμα χρειάζεται μια χαρά χρησιμοποιουν δεξιοτατες πρακτικες!

    "το ότι εξακολουθεί να έχει ανάποδες προεκλογικά όμως είναι σφάλμα"

    Δεν σε βρίσκω πουθενα! Η άτεγκτη σταση που υποστηριζεις ως σωστή θα ήταν τέτοια! Τώρα το έπαιξε υπεράνω και κέρδισε πόντους!

    "να έχουν τσιμπήσει οι συνιστώσες από το αβραμοπούλειο δημοσκοπικό 18% "
    Δεν υπάρχει τετοια περίπτωση. Ξέρουν πως ισχύει η ισχυς εν τη ενώσει. Γι αυτό και έκαναν το βαρύ πεπόνι....με μέτρο.

    "εκτός από οργανωμένο κόμμα είναι και ανεύθυνο."
    Ετσι ειμαστε εμεις οι αριστεροι :ΡΡΡΡΡΡΡ

    "Ακόμη είμαστε στο τριήμερο του θαύματος, δεν αποκλείεται να ανακαλέσει"

    Σαφέστατα και μακάρι. Αλλά ακόμα και αν ανακαλέσει πλέον θα είναι ο "νο2" χωρις αντιρρήσεις


    @σπιθας 1
    "Ο Αλαβάνος, θα βρεί τρόπο και θα παρέμβει στην προεκλογική περίοδο.
    Μετά θα αρχίσουν τ'όργανα, στη διαπασών."

    Δεν με χαλάει. Χαβαλές να γίνεται. Ο γνώμονας παραμένει το "καλό" και η "ενοτητα" της αριστερας. με βάση αυτό θα κριθεί η όποια κίνηση. Όποιος φύγει από το "μαντρί" ΕΙΔΙΚΑ σε αυτες τις εκλογές θα είναι γενικά κατακριτέος.

    "και μετά βλέποντας και κάνοντας. "
    (στα πρηγουμενα συμφωνούμε). Εδω εγκειται το πολιτικο λαθος του Αλέκου. Έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσει την ηγεσία του στον ΣΥΡΙΖΑ τότε που του έπαιρναν τσιμπούκι όλοι και μετά να φύγει από το ΣΥΝ. Αυτή την λανθασμένη κίνηση πληρώνουν (;) όλοι τώρα.

    "Του στοίχισε, αυτό, πολύ και για πολλούς λόγους."
    Και γω τον πήγαινα, αλλά θέλω λίγο εξήγηση εδώ.

    "Τρελός είσαι;
    Δεν υπήρχε ποτέ τέτοια προοπτική"

    Εγώ επιμένω πως υπάρχει και θα ήταν και καλή ιδέα να γίνει.

    "Γιατί δεν γίνεται, εκ των πραγμάτων και είναι γνωστό. ΟΙ αριστερίστικες ομάδες δεν γίνονται κόμμα!"
    Δεν είμαι τόσο μέσα στην αριστερα γιανα το πρεφάρω αυτό!

    "Τις χρειαζόταν ο ΣΥΝ του Αλαβάνου για "άσκηση πίεσης""
    Εδώ σαφέστατα συμφωνούμε. Το κουλό είναι πως δούλεψε και μάλιστα ρολόι. Και μην κοιτάς το χαμό, ακόμνα δουλεύει.

    "Έχουμε δουλειά αύριο, μετά στην Πανελλαδική"
    Αφου έγραψα ήδη τι θα πείτε και τι θα κάνετε. Πάμε στοίχημα πως δεν το κουνάτε από το ΣΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Dpurpler

    "Έχει κανείς αθροίσοι τα ποσοστά της "πολυκατοικίας", και αν ναι, τι συμπέρασμα βγάζει για τις μετεκλογικές συνεργασίες;"

    Υπάρχουν 2 απόψεις
    α) Η λογική. Ή κυβέρνηση ο πρώτος μόνος του (ή με κάποιον άλλο) ή τίποτε.
    β) του hades. Οι 40 (ή 50) έδρες bonus παίζουν ανάλογα με τις μετεκλογικές συμμαχίες

    "η περαιτέρω ισχυροποίηση του δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα. Δηλαδή, είτε 8 βουλευτές έχει, είτε 50, είτε 100 περίπου όπως το ΠΑΣΟΚ, οι δυνατότητες παρέμβασης είναι μηδαμινές."

    Διαφωνώ σε όλους τους τόνους. Όσο πιο αδύνατος ο δικομματισμός τόσο καλύτερα (έστω και κατ' ελάχιστο) τα πράγματα. Δεν κοιτάμε μόνο τις τιμές αλλά και την δυναμική τους (δηλ την πρώτη και την δεύτερη χρονική παράγωγο για όσους ξέρουν μαθηματικά)

    "διαφώνησα κάποια στιγμή με τον φίλο Αντιδρασέξ) η μόνη λύση για να αλλάξει προς το καλύτερ η ζωή του κόσμου και η πορεία που έχουμε πάρει, είναι η συνεργασία με το (πείτε το όπως θέλετε, μαζί σας είμαι) ΠΑΣΟΚ;"

    Αν γίνει κατόπιν "εξαναγκασμού" λόγω αποτελέσματος, έχει καλώς. Αν γίνει βάσει "προγραμματικών συγκλίσεων" η αριστερά τον πίνει.

    "Γιατί τόσο απέχθεια σε αυτή την προοπτική;"
    Γιατί δεν πιστεύουμε πως το ΠΑΣΟΚ έχει σχέση με την αριστερά, μόνο το όνομα "σοσιαλιστικο" του έχει μείνει, το "λι" με ήτα.

    "Δεν θέλω να κινδυνολογώ, ούτε βάζω διλλήματα, αλλά θα είναι κατάντια να αποκτήσουμε τον καρατζαφύρερ στον σβέρκο."
    Σίγουρα, αλλά έτσι δεν κάνεις πολιτική. Αν "ο λαος" ψηφίσει έτσι:
    α) ας προσεχαμε
    β) μπορεί μετά να τρομάξει και να γυρίσει το πράγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος8/9/09 05:06

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε συ, πρέπει να παραδεχτείς πως τέτοιο μπάχαλο, μόνο σε κόμμα της αριστεράς μπορεί να γίνει..
    Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τα μισά από αυτά που γράφεις. Ποιος ήρθε, ποιος πάει, γιατί πάει, ένας αρχηγός για αυτό, άλλος αρχηγός για αυτό, άλλος υπαρχηγός για το παράλλο.
    Ταβέρνα κατάντησε το κόμμα formerly known as Συνασπισμός. Ένας για τις παραγγελίες, ένας για τους λογαριασμούς, ένας μπουφετζής, και ο ταβερνιάρης χουφτώνει στην κουζίνα τη λαντζέρισσα.
    Ο,τι να ναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @estarian

    Δεν περίμενα να καταλάβεις! Για 2 λόγους:

    α) Γιατί εμεις καταλαβαίνουμε;

    β) Όταν μπλέκουμε ιδεολογικά η "πατριωτική δεξιά" μπορεί να πάει γι αύπνο ήσυχη. Εδώ οι κουβέντες δεν έχουν μέσα τις λέξεις "δημοσιο", "προμήθεια", "κουμπάροι", "Ελλας Ελλήνων Χριστιανών", "διορισμός", "δικά μας παιδιά" και τα τοιαύτα και όσο να 'ναι είναι δύσκολο να εξηγήσεις στο μέσο δεξιό τι στο διάολο γίνεται κει πέρα και γιατί τούτοι τσακώνονται (χεχεχεχε! η κακία μου αυτές τις μέρες ξεχειλίζει από τα μπατζάκια). Παραπέρα δες ξανά το α)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος8/9/09 13:15

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ετσι ειναι αυτα αδερφι

    μπορει να τρεμουμε (ελαφρως ει μη κ βαρεως) την μπετοναρισμενη ιδεολογικη καθαροτητα του κομματος (ενα ειναι το κομμα) αλλα τουλαχιστον ειναι κομμα δεν ειναι κωλοχανιο

    και για να εισαι σοβαρο κομμα κ να θες να σε ψηφισει ο κοσμος πρεπει να εχεις ξεκαθαρισει τουλ 5 πραγματα κ να εχεις μια γαμημενη συνεπεια...αλλιως γιατι να σε ψηφισει ο αλλος?

    παει κ παιζει ενα lotto και του καθεται κ καλυτερα.

    γιατι μπροστα στην πιθανοτητα μη αυτοδυναμιας τα ΜΜΕ και λοιποι παρατρεχαμενοι την πεσανε σε ολα τα μικρα κομματα για να βολιδοσκοπησουν συνεργασιες

    μονο ενα τα εκανε πουτανα...
    (μεχρι κ ο Καραταφερης τη μονταρε τη δουλεια...στην πουστια,αλλα την μονταρε)

    ασχετο (?): γιατι βλεπετε με μεγαλη ευκολια σεναρια για τις κινησεις του ΚΚ αλλα σας φαινονται ολα φυσιολογικα στις αστηριχτες, ακαιρες (κ ακυρες) παπαρολογιες π.χ. του Κοροβεση?

    γιατι ετσι το συμπαν γινεται απλουστερο...
    (και καλωσηρθατε στην ΚΝιτικη λογικη,ψευτοκνιτακια μου)

    γιατι οσο και οι γιαλαντζι κουκουεδες (οι ΣΥΡΙΖΑιοι ντε) θελουν να σας πεισουν για το αντιθετο,δεν ειναι παρα μονο αυτο:
    γιαλαντζι κουκουεδες,πρωην κνητακια που το μεγαλο προβλημα (κ διαφορα) τους με τους αλλους δεν ηταν ποτε ουτε πολιτικο ουτε ιδεολογικο...ηταν απλως εγωιστικο...καθοτι ο καθενας θελει να ειναι αρχηγος κ αμα λαχαει να βολευτει κ με κανα ποστακι-υπουργιακι-εδρανακι-γκομενακι (αναλογα)

    (...οχι να κολλαει αφισες σαν τον μαλακα...και να μην αναγνωριζουν οι υπολοιποι την υπερμετρη ομορφια και ιδιοφυια του...)

    ή στη χειροτερη να το παιζει εξυπνος-ψαγμενος-μουρη-που-δε-μασαει-και-τα-λεει-ολα-και-για-αυτο-ειναι-στην-απεξω, στον επισης πασχοντα απο τα ιδια μικροεγωιστικα σακατεματα μικροκοσμο του (περιπτωση Κοροβεση πολυ φοβαμαι)...ακομα κ οταν λεει απλως μαλακιες...αρκει να κανει εντυπωση "στο τραπεζι"...
    (ολο κ καποιος θα τσιμπησει να ασχοληθει μαζι του κ να θρεψει τον εγωισμο του...εστω κ το γκομενακι-η λεξη χρησιμοποιειται πλεον δυστυχως για να περιγραψει κ τα δυο φυλα-που καθεται απεναντι κ δεν εχει ιδεα για τι διαολο μιλαμε...απλως το καυλωνει ο φλογερος ομιλητης-αγωνιστης με την πιστη στον εαυτο του...που ειναι κ διαφορετικος απο τους αλλους...ξεχωριζει...κλπ κλπ)

    το θεμα ειναι απλο:
    ορθοτατα εχεις την συγκεκριμενη αποψη για τους ΚΝιτες αλλα δυστυχως δεν εχεις ζησει απο κοντα τους υπολοιπους...οχι τους ψηφοφορους του καναπεως (σαν την μουρη σου) αλλα αυτους που πραγματικα αποτελουν τις διαφορες "συνιστωσες","κινησεις","συλλογικοτητες" κλπ...

    οι οποιοι ειναι (απλως) χειροτεροι.

    γιατι κυρια κ βασικη ιδεολογια τους ειναι οτι ειναι ψωναρες και παρτακηδες...

    οχι οτι τετοιοι δεν περνανε κ απο τα αλλα κομματα...αλλα τωρα εχετε κανει ενα ντου κ τους μαζεψατε ολους (μα ολους)...

    ανεμομαζωματα διαοβολοσκορπισματα

    τελεια και ταυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @διον

    "5 πραγματα κ να εχεις μια γαμημενη συνεπεια"
    Όπως η .... παλινόρθωση του Στάλιν;

    "μονο ενα τα εκανε πουτανα..."
    Τα παράπονα σου στους Κουβελαίους. Νμζ πως με την άποψη μου περι συνεργασιων δεν θα διαφωνήσεις. Δυστυχώς ο Αλαβάνος μπορεί να είχε 10 στραβά αλλά τουλάχιστον δεν του κουνιότανε κανεις εκεί μέσα. Τώρα έκανε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο. Η υποψία μου είναι πως θα μαζευτούν λίαν συντόμως.


    "αρκει να κανει εντυπωση "στο τραπεζι"..."
    Χιχιχι! Μιλάμε για το κόμμα της Κανέλλη και του (παλαιότερα;) Κώστα - Μ' έναν κόκκινο καράβι θα 'ρθω σήμερα το βράδυ- Ζουράρι;


    Όσο για τις προσωπικές διαμάχες, ψωνισμό και προβολές σου υπενθυμίζω παλαιά χόμπι του ΚΚΕ όπως οι ομαδικές διαγραφές, η εύρεση "πρακτόρων" κτλ κτλ.... δυστυχως η ευτυχώς ακόμα στο Συριζα δεν έχουν φτάσει εκεί.

    Έτσι καιαλλιώς η "εντύπωση" στο τραπέζι προϋποθέτει και κάποια ευφυια και όχι το "λεξικο του Μαρξισμου-Λενινισμου-και οψίμως Σταλινισμού" :ΡΡΡΡ

    Συμφωνούμε στο ότι είμαι καναπεδάκιας. Το ότι δεν ξέρω τους Συνιστοσυριζαίους πιθανότατα να είναι όντως η γοητεία τους. Πιθανότατα επίσης να είναι χειρότεροι και από τους Κνίτες. Έτσι και αλλιώς λογικά και αυτοί θα πέρασαν από κει πέρα. Μέχρι να τους δω όμως δεν μπορώ να έχω άποψη 100% παρά μόνο υποψίες.

    "τελεια και ταυλα"
    ΠΑΟ και ξερό ψωμί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "5 πραγματα κ να εχεις μια γαμημενη συνεπεια"
    Όπως η .... παλινόρθωση του Στάλιν;

    ας ειναι κ οτι ο Βυντρα ειναι αμυντικαρα...αλλα να εχεις ΜΙΑ γαμημενη αποψη...οχι καλος ο Βυντρα ο καλυτερος αμυντικος του κοσμου αλλα καλο θα ειναι να παρουμε 7 κεντρικους αμυντικους γιατι ειναι αμπαλος και ετσι κ αλλιως εγω ΑΕΚ ειμαι και με τη μπαλα δεν ασχολουμαι γιατι ειναι οπιο του λαου ζητω ο Κοκκαλης που εχει ψηλα τον θρυλο κ εγω ξερω γιατι ειμαι υδραυλικος κ τα λεω τσεκουρατα...

    ------------------------

    "Χιχιχι! Μιλάμε για το κόμμα της Κανέλλη( ...) παλαιά χόμπι του ΚΚΕ όπως οι ομαδικές διαγραφές, η εύρεση "πρακτόρων" κτλ κτλ...."

    μπλεκεις διαφορα καθοτι εχει διαφορα ο συνεργαζομενος με το μελος,οι ιστορικες αντιμεταθεσεις ειναι το πλεον ακυρο στην ιστορικη αξιολογηση (πολυ περισσοτερο στην πολιτικη) και ακρη δεν βγαινει...

    αλλα αντε να θυμηθουμε τωρα τις μεγαλες αναλυσεις του Κυρκου το 67 μια μερα πριν την χουντα οτι "δεν υπαρχει περιπτωση πραξικοπηματος" (5 ωρες μετα εβγαλε ο Παττακος τα τανκ),
    να ριξουμε ενα πηδο κ να βρουμε Κουναλακηδες,Δαμανακηδες,Μπιστηδες και λοιπα παρταλια,
    να περασουμε ετσι για να γουσταρουμε σε ρεβιζιονιστες που εδιναν συγχαρητηρια τηλεγραφηματα στον Εθνικο Στρατο,
    "αριστερους¨ ξερολες αγωνιστες των παρισιων (κ μιλαω για 40-49) κλπ κλπ
    και τι θα βγει?και τι νοημα εχει?
    θα πεταχτει κ ο αλλος ο συν-μπλογκανθρωπος σου (ξερεις ποιος) να μας πει τα δικα του τα κουφα και πιαστο αυγο κ κουρευτο

    αλλωστε το κομμα εχει μακρα παραδοση στην μαλακια...με αυτο δεν διαφωνει κανεις...

    ΟΧΙ οτι οι αλλοι δεν εχουν...αλλα οι αλλοι ειναι απλως χειροτεροι γιατι μαζι με το στανταρ αποθεμα μαλακιας εχουν κ ενα υπερτροφικο εγω που για να το ικανοποιησουν μπορουν να βρεθουν-πουν-κανουν οτιδηποτε και οποτεδηποτε

    ------------------------

    "Έτσι καιαλλιώς η "εντύπωση" στο τραπέζι προϋποθέτει και κάποια ευφυια και όχι το "λεξικο του Μαρξισμου-Λενινισμου-και οψίμως Σταλινισμού"

    οχι...ειναι παντα ευκολο να εντυπωσιαζεις...
    αρκει να λες κατι διαφορετικο (=προκλητικο) οσο μαλακια κ να ειναι κ να επιμενεις σαν τον υιο Οκαταρινεταμπελατσιτσιξ (μου διαφευγει το μικρο του) μεχρι να γινεις πρασινος
    (η επιλογη του χρωματος δεν ειναι καθολου τυχαια)

    ----------------------

    κατα τα λοιπα το μ-λ κατεβαινει θριαμβευτικα αυτονομο για αλλη μια φορα
    (οχι το κκε μπουκουλμε δεν ξερω τι κανει)

    και τελοςπαντων ναι ρε...να ψηφισω την συντροφισσα Αλεκα δεν πα να ειναι κ σταλινικια κ ninja...

    γιατι ξερω οτι το κανει γιατι εχει ογκο στον εγκεφαλο κ οχι για να το παιξει σπουδαια...πρωτα θα πεθανει και μετα θα της βγει το χουι...οκ το ξερουμε,στα @@ μας...ας μας πουν κ οι αλλοι τι ειναι επιτελους να μαθουμε κ εμεις (σαμπως ξερουν κ αυτοι θα μου πεις?)...

    αμα ομως το κομμα της, της πει να κανει την δακτυλογραφο-μανικιουριστα του νεου γραμματεα θα παει κ δεν θα πει κ κουβεντα...δεν θα κανει ενα ετσι να βρεθει απο την αλλη μερια του τειχους (που ελεγε κ ο Κουναλακης) να γυρευει υπουργεια ...γκεγκε?

    γιατι μπορει (?) ο Γκουροβιτς να ηξερε περισσοτερο μπασκετ αλλα η κερκιδα τι να κανουμε τωρα ηταν με τον Παπαμακαριο που ειχε κ λιγη τσιπα πανω του
    (κ οποιος το επιασε το επιασε μεγαλοι μεγαλοι)

    και σε καμια περιπτωση να μην ξετσουτσουνισουν τα διαφορα διοπτροφορα δεξια κατακαθια...που αμα καθοντουσαν κανα 2 χρονια ακομα θα κλεβανε κ τα πλακακια απο τη Βουλη και εχουν στηριξει τις ελπιδες τους στον ...

    κεντρωο αντιρατσιστη ναζιστη δεξιο θρησκοληπτο ορθοδοξο ακροδεξιο αθεο αρχαιοπληκτο δωδεκαθειστη κουκουε δημοσιογραφο body builder
    (μονο βοηθος πιστολακι κομμωτρια δεν εχει δηλωσει ακομα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @διον

    Σε βλέπω σε φόρμα!!
    χαχαχαχαχαχαχαα!!!

    Επι του παρατηρησιακου συμφωνουμε αλλά όχι αξιολογικά


    * "γιατι ξερω οτι το κανει γιατι εχει ογκο στον εγκεφαλο κ οχι για να το παιξει σπουδαια...πρωτα θα πεθανει και μετα θα της βγει το χουι...οκ το ξερουμε,στα @@ μας...ας μας πουν κ οι αλλοι τι ειναι επιτελους να μαθουμε κ εμεις (σαμπως ξερουν κ αυτοι θα μου πεις?)..."

    Αυτο τώρα είναι πολιτικό πλεονέκτημα ή πλεονέκτημα στο τι δεον πράττειν; Προτιμώ κάποιον ο οποίος είναι ψωνάρα παρά κάποιον ο οποίος είναι σκλάβος ενός νεφελώδους πράγματος που δεν υπάρχει πλέον πουθενά. Όχι άλλοι χριστιανοι και μή μάρτυρες, μπαφιάσαμαν! Τις ίδιες παπαρολογιες σταθερα λένε και οι συν-ανανεωτικοι στο δικο τους πρασινο μοτίβο.

    * "αμα ομως το κομμα της, της πει να κανει την δακτυλογραφο-μανικιουριστα του νεου γραμματεα θα παει κ δεν θα πει κ κουβεντα...δεν θα κανει ενα ετσι να βρεθει απο την αλλη μερια του τειχους (που ελεγε κ ο Κουναλακης) να γυρευει υπουργεια ...γκεγκε?"

    Ανάμεσα στον χριστιανοειδή μαζοχισμό του "οτι πει το κόμμα" και στην ανανεωτικη πασοκοθελοφροσύνη υπάρχει πιθανον και ο τριτος δρομος προς τον σουρεαλι....εεεε τον σοσιαλισμο ο οποιος ειναι και το ζητούμενο. Δεν μπορει τα πράγματα να ανήκουν στο διδυμο έτσι/γιουβέτσι και μόνο.


    Το ΚΚΕ δίνει την εντύπωση πως λέει τα ίδια πράγματα την Δευτερα και την Τετάρτη ρε δεν πα να έχει γυρίσει ο κόσμος ανάποδα την Τρίτη! (κλεμενο από τον Colbert but who cares!)


    * Ο Γκουροβιτς ειναι η σαφέστερη απόδειξη πως μπορεί να είναι κάποιος φοβερο ταλέντο και φοβερος μαλάκας στο ίδιο ακριβώς επίπεδο. Το κουλό με την φεράρι (ε ρε γέλια τότε) μου θυμίζεις τις χαζομάρες του Αλαβάνου σήμερα. Ταλέντο μεν, λάθη επί λαθών δε. Και ήμουνα σούμπιτος υπέρ του μέχρι πρότινος ρε γμτ! Παρεμπιπτόντως, προς τιμην τους τα αριστερά κόμματα δεν έχουν πολλούς πρωην επαγγελματίες αθλητές στο τιμ και ένα μινιμουμ νοημοσύνης ελπίζουμε να έχει κατοχυρωθεί.

    * Η κατακλείδα όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και να μην το έλεγες ανοιχτά dion, φαίνεται ότι είσαι ΚΚΕς.
    Δεν προλαβαίνω τώρα αλλά θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Γιατί τόσο απέχθεια σε αυτή την προοπτική;"
    Γιατί δεν πιστεύουμε πως το ΠΑΣΟΚ έχει σχέση με την αριστερά, μόνο το όνομα "σοσιαλιστικο" του έχει μείνει, το "λι" με ήτα.

    Συμφωνούμε ότι δεν έχει.
    Και τι με αυτό;
    Η αριστερά αυτή την στιγμή (μας αρέσει ή όχι) περιορίζεται σε ένα 10-12%, άντε 15%.
    Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμμία δυνατότητα συνεργασίας με το υπόλοιπο 85% της κοινωνίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. einai oi parenergeies apo tin epistrofi stin ergasia...an exo xrono 8a se prijo k allo ayrio

    oso gia ton "meta isos pe8ano (antidrasi antidrasi to mono poy 8a kano) exo aplos na po oti ego pistos sto panousiko dogma,
    "to gamw k to ipostirizo" (to komma)

    ti na kanoyme tora,afoy i aleka mas kablonei...einai ayto to fasistokitaritide...

    ektos apo tin ekpliktiki paranohsi toy olofaneroy loipon an einai na epanel8eis me ta gnosta stoxeymena se knites-meli-klp katebata,min to kaneis kan giati tsampa 8a paei o kopos soy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @antidrasi+sex

    ισως...αλλα ομολογεις πως εχει χιουμορ!;!

    @dpurpler
    "Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμμία δυνατότητα συνεργασίας με το υπόλοιπο 85% της κοινωνίας;"

    Μέγιστο ερώτημα. Οι απαντήσεις ποικίλουν. Άλλοι λένε "ΠΟΤΕ!" (ορα ΚΚΕ κτλ), άλλοι λένε "πρέπει" (σύντροφος Λεωνίδας κτλ) άλλοι λένε "προγραμματικές συγκλίσεις", και εγώ λέω "όταν είναι απολύτως απαραίτητο", ή έστω αναγκαίο. Ποιος κρινει το αναγκαίο/απαραίτητο; Τι άλλο μα οι συνθηκες.....

    @διον
    Δεν είναι το βέλτιον να απαξιώνουμε συνομιλητες και νμζω πως αντι για "ekpliktiki paranohsi toy olofaneroy "
    καπου έπρεπε να μπει η λέξη "κατανόηση" σωστα;

    Επίσης ο λόγος σε μια κουβέντα, όταν είναι κόσμιος ποτέ δεν είναι τζάμπα. Ουδείς έχει το αλάθητο, εκτός από μένα όταν δεν βαριέμαι!

    Παραπέρα πρήξε με με άνεση μιας και είσαι σε φόρμα! Μπορεί να διαφωνούμε (εδώ και χρόνια) επί της αρχής αλλά σίγουρα τα λέμε ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Το ΚΚΕ δίνει την εντύπωση πως λέει τα ίδια πράγματα την Δευτερα και την Τετάρτη ρε δεν πα να έχει γυρίσει ο κόσμος ανάποδα την Τρίτη! (κλεμενο από τον Colbert but who cares!)"

    Για να ειμαστε πιο ακριβεις ακομα και να γυρισει ο κοσμος αναποδα την Τριτη, οποιος τολμησει να το υποστηριξει μεχρι να το αναγνωρισει επισημα το κομμα (συνηθως 20 με 25 χρονια αργοτερα) θα καταγγελθει ως πρακτορας του ιμπεριαλισμου,ιδεολογικος μειοδοτης,ρεφορμα και σεχταριστης του κερατα,θα ψηφιστει (με κανα 99,5% φυσικα) η διαγραφη του,ο ιδιος θα καταγγελθει ανοιχτα ενω θα καταγραφουν στα μαυρα καταστιχα μεχρι κ τα 13α ξαδερφια του (εκτος κ αν υπογραψον αναλογη δηλωση).

    ολα αυτα τα ξερουμε ρε...πολυ ορθα ειπε το Τσιπροπουλο (πριν κανα 2 κυριακες στην Ε) οτι αν φτασουμε στο σημειο να οικοδομησουμε την σοσιαλιστικη κοινωνια,θα πρεπει να πλακωθουμε με το ΚΚΕ.
    Ε εμεις δεν θα προλαβουμε να πλακωθουμε γιατι μαλλον θα μας εχει δεσει.
    και αυτο το ξερουμε.

    Αλλα μεχρι τοτε τους στηριζουμε ανοιχτα γιατι α)προσφερουν απειρο γελιο β) αναγνωριζουμε την τιμιοτητα των προθεσεων
    γ)η Αλεκα ειναι η σεξουαλικη μας φαντασιωση
    δ)ΞΕΡΟΥΜΕ τι μαλακιες θα πουνε πριν τις πουνε και τι μαλακιες θα κανουν πριν τις κανουν.

    ενω οι αλλοι...εδω με 5% κ δεν ξερουνε που παν' τα πεντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @διον

    Οκ το τελευταιο σου σχόλιο αποσαφήνισε όλα τα σημεία καιαναιρώ τις όποιες επιφυλάξεις μου εκτος απο το :

    "γ)η Αλεκα ειναι η σεξουαλικη μας φαντασιωση"

    Παναζια μουουουουουοουοουουουουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. και για να σχολιασω το τελευταιο update σου bro (yo):

    η ΚΟΕ αν ενθυμουμαι καλως ειχε βγαλει εκεινες τις επικες αφισες πριν κανα 6αρι χρονια (μπορει παραπανω) για την αποκατασταση της μνημης του μεγαλου ηγετη Νικου Ζαχαριαδη...
    (πως το λεγαν οι παλιοι?κλαυσιγελος?ε απ'αυτο...)

    αρα τι μας κολατε ρε για υφερποντα Σταλινισμο?
    (οταν λεω ειναι χειροτεροι απο ΚΝιτες δεν κανω καθολου πλακα)

    και πες παει στο διαολο με τον σ.Ιωσηφ υπαρχουν διαφορα θεματα γιατι...ε...κερδισε κ ενα Παγκοσμιο Πολεμο...

    για αυτον τον μπαγλαμα τον Ζαχαριαδη,τι υπαρχει?

    και βεβαια οπως λεει η ΚΟΕ «Το ζήτημα του προσανατολισμού και του χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ θα ξανατεθεί την επομένη των εκλογών»

    αντε τωρα εσυ ψηφισε κατι που δεν ξερεις τι ειναι και το οποιο την επομενη των εκλογων (αν δεν εχουν φυγει 5-6 με τη μια για σΠΑΣΟΚ,που για εκει το κοβω) θα ειναι κατι αλλο...το οποιο ουτε αυτο ξερουμε τι θα ειναι...

    πλακα μας κανετε ρε?τοτε γιατι να το ψηφισεις?για τα ωραια τους τα ματια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @dion

    "η ΚΟΕ αν ενθυμουμαι καλως ειχε βγαλει εκεινες τις επικες αφισες πριν κανα 6αρι χρονια (μπορει παραπανω) για την αποκατασταση της μνημης του μεγαλου ηγετη Νικου Ζαχαριαδη..."

    Αυτοι ηταν!???!!
    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!! Δεν ονομαζεται κλαυσιγελος, ονομάζεται μαλακία!!!!

    Καλά λέει ο Σπίθας για γκρουπουσκουλα μου φαινεται!!

    Αν και το update μου πήγαινε στο ότι απλουστατα οι τελευταιες κινησεις ήταν υπερ του ΣΥΝ μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φντ να μην το εχουν παρει χαμπαρι ακομα οι Κουβελικοι και εκει "χτυπαγε" το update μου

    "για αυτον τον μπαγλαμα τον Ζαχαριαδη,τι υπαρχει?"

    Ε, αυτός έχασε έναν εμφύλιο! Μετά είχε το όπλο παρα πέντε εεεε παρά πόδα! Λίγο είναι; Άσε που ηταν τοοοοοοσο σταλινικος όσο 15 Αλεκες μαζί! :ΡΡΡ


    "τοτε γιατι να το ψηφισεις?για τα ωραια τους τα ματια?"

    Οχι, αυτο το κάναμε επι Νίκου -για κοιτα με στα ματια λοιπον και ξηγησου- Κωνσταντόπουλου.

    Τωρα το κάνουμε για να πάμε κόντρα στην "σοσιαλιστικη επανασταση η οποια οταν ερθει δεν θα σπασει ουτε τζάμι" :ΡΡΡ

    Αυτες οι εκλογές δεν είναι τόσο για θέσεις, έτσι και αλλιώς με αυτό το σύστημα το ένα κομμα εφαρμόζει πολιτική και τα άλλα του πάνε κόντρα, όσο για να φανεί πως οι ορθόδοξοι neocons δεν παίζουν μπάλα μόνοι τους στην Ελλάδα. Παρεμπιπτόντως το προηγούμενο πρόγραμμα που είχε βγάλει ο ενιαίος σύριζα ήταν μια χαρά χωρίς παλιμπαιδισμούς και ανοησίες, οπότε στεκόμαστε εκεί μέχρι νεοτέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. dion, παρεξήγησες, πολιτικές και όχι απαξιωτικές θα ήταν οι απαντήσεις μου. Αλλά τις έδωσες εσύ με το προτελευταίο σχόλιο σου, respect.

    Zaphod, ενίσταμαι! Μπορεί να μην συμφωνώ με το "η Αλέκα μας καβλώνει" αλλά σέβομαι το βίτσιο του καθενός!

    Όσο για την ΚΟΕ, μεγάλο βαρίδι αδερφάκι μου.
    "«Το ζήτημα του προσανατολισμού και του χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ θα ξανατεθεί την επομένη των εκλογών»"
    Και αυτό μου θυμίζουν κάτι από Αστερίξ: Τους Γότθους, που τους έχει νικήσει ο Καίσαρας, και λένε "καλά, καλά φεύγουμε - αλλά προσοχή: θα ξανάρθουμε". (στο Αστερίξ ο Γαλάτης).

    Όσο για το "γιατί να τους ψηφίσουμε αφού δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει":
    Στους άλλους, ξέρω τι θα μου ξημερώσει, και δεν μου αρέσει. Προτιμώ να ελπίζω λοιπόν σε κάτι το οποίο είναι πιο ανοιχτό και μπορεί και με το ανάλογο κράξιμο να με ακούσουν -όπως έγινε τώρα- παρά από το άλλο που ΞΕΡΩ ότι δεν θα μου κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εντωμεταξύ, ο Παυλόπουλος με κίνηση ματ, είτε
    α) θα τους ξανακάνει λαμπόγυαλο, χλωμό όμως διοτι δεν υπάρχει χρόνος
    είτε
    β) θα βάλει τον Τσίπρα "απρόθυμα" καβάλα στο άλογο

    http://www.tvxs.gr/v20238

    @αντιδραση+σεχ
    Ρε παιδια, ρε τι λετε ρε παιδια, ρε για την Αλέκα μιλάμε ρε παιδιαααααα!

    "Προτιμώ να ελπίζω λοιπόν σε κάτι το οποίο είναι πιο ανοιχτό και μπορεί και με το ανάλογο κράξιμο να με ακούσουν -όπως έγινε τώρα- παρά από το άλλο που ΞΕΡΩ ότι δεν θα μου κάνει."

    Που υπογράφω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "προς τιμήν τους τα αριστερά κόμματα δεν έχουν πολλούς πρωην επαγγελματίες αθλητές στο τιμ και ένα μινιμουμ νοημοσύνης ελπίζουμε να έχει κατοχυρωθεί."

    Ναι αθλητές δεν έχουν ιδιαίτερα, προτιμούν τους πνευματικούς ανθρώποι.Λίλα Καφαντάρη. Πνευματικός Ογκόλιθος.
    (Με το ΚΚΕ δεν κατέβαινε αυτή;)
    :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @estarian

    1) δεν είπα για πνευματικους ανθρωποι, μίλησα για στοιχειωδη νοημοσυνη. περι αθλητων τα έχουμε ξαναπει. Τι να συγκρινεις τωρα, την Καφανταρη με την Πατουλιδου και τον Κουκοδήμο;

    2) Ολοι έχουνε μια ωραία γκόμενα να μοστραρουν. Οι πασοκοι την Ευα (φορ πρεζιντεντ), οι νδιτες την Ραπτη και οι ΚΚΕδες την Καφανταρη. Ακόμα και ο Καρατζαχέρης είχε την Έφη Σαρρή (και τον Ψινάκη χεχεχεχε)! Μονο εμεις ρε γμτ εχουμε τιποτε αξυριστες αγαμήτου και απάρτου γωνία. Εκτός και αν η ριζοσπαστική αριστερά είναι "αντρικη υποθεση" και τις κρύβουμε!

    3) Θελω ιδιοτυπο ντιμπέιτ μεταξύ Ευας-Ελενας-Λιλας. Να είναι ντυμένες (;) ελαφρά και να τσακώνονται στην λάσπη!
    (η λασπολογια επιστρεφει στην πολιτικη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ρε ποιος ειχε τον "αστυνομο Θεοχάρη";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. α Θεοχάρης ήταν ΝΔ νομίζω..

    Εσύ ρε δε μου την κορόιδευες την Καφαντάρη; και μου λεγες ότι ακομα και ο Κουκοδήμος μπροστά της κάνει για πρόεδρος της ΜENSA;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @διοπτροφορο καθιζημα:
    φυσικα με το κομμα κατεβηκε κ η σ.Λιλα αλλα δεν μπορεσε να αντεξει τον γυναικειο συναγωνισμο με την σ.Αλεκα.
    οπως τοσες κ τοσες αλλες πριν απο αυτην.
    παρα μονο η σ.Λιανα...
    (κ οποιος το επιασε το επιασε)

    Προλαβε ομως η σ.Λιλα να κατατροπωσει το ξανθο ξοανο του σΠΑΣΟΚ (την Καιλη ντε) σε εκεινη την πτηση για Στοκχολμη.
    Μαχη γιγαντων,κερδισαμε 3-0 λογω εμπειριας, σαφους αγωνιστικου πλανου (και ανωτερου IQ οσο κ αν φαινεται απιστευτο)

    (μα ποσες πληροφοριες θα δωσω πια?
    αντε κουφαλες...καντε κανα search να πεσετε κατω απο τα γελια)

    και ας μην ξεχναμε τον συντροφο Αποστολο ο οποιο εκανε τοσο κακο στη δεξια οσο δεν ειχε κανει ο Βελουχιωτης...
    Αφου τους πηδηξε ολες τις κορες βγηκε μετα κ δηλωσε συντροφος κ τους εστειλε για τσαι...
    πρεπει Αραχωβα,ΒΠ,Μυκονος κλπ να κολυμπησαν στο betadine...

    τωρα, αν εσυ αδερφε δεν εισαι αρκετα αντρας κ δεν σου την δινει η Αλεκα,δεν φταιμε εμεις.

    τεσπα για εναν ωριμο ανθρωπο που θελει να εχει ευθυνη των πραξεων του το χειροτερο ειναι να υποστηριζει καποιον χωρις να ξερει τι θα κανει...γιατι αμα π.χ. με πηδηξει η ΝΔ και την εχω ψηφισει και δεν ειμαι εντελως ηλιθιος (τι γραφω ο ανθρωπος...τεσπα...λεμε τωρα...πες οτι γινεται κ αυτο...) τοτε το κατεχα οτι θα με πηδηξει απλως ετσι την βρισκω...οποτε οκ

    εγω π.χ. τον Δεκεμβρη δεν ειχα καμμια αμφιβολια οτι η σταση του κομματος θα ηταν αυτη που ηταν...το ηξερα ομως...το περιμενα...οκ...αυτη ειναι η θεση τους εδω κ 27 χρονια,κανεις σουμα με τα υπολοιπα κ βλεπεις...

    για σκεψου ομως τους αλλους που περιμεναν αλλα απο το ΣΥΡΙΖΑ και μεινανε μαλακες...
    (οι μισοι περιμενανε να σηκωσει παντιερες και να παρει τα αρματα ενω οι αλλοι μισοι να προσυπογραψει να βγουν τα τανκ γιατι οι καπνοι απο τις μολοτοφ λερωνανε τα κουστουμια τους.χεσε μεσα Πολυχρονη.)

    το κομμα ρε ειναι περιπτωση Βυντρα...ξερει ενα 5,θα το παιξει,θα δωσει και 1-2 γκολ στον αντιπαλο καθε 3 ματς...το ξερεις...αφου τον βαζεις το περιμενεις,δεν φταιει ο Βυντρα,κανεις κ εσυ τα κουμαντα σου αναλογα

    αντε ομως να φερεις την μεγαλη μεταγραφη-επιλογη Καντε,να τον βαλεις μεσα οτι δεν θα περναει κουνουπι και τελικα να ειναι 12 φορες χειροτερος απο τον Βυντρα...ασε που επειδη παιζει τα ματσακια στο στοιχημα κανει και γκελες επιτηδες για να βγαλει φραγκα...η για να το πω χειροτερα βγαζει φανελα στην μεση του ημιχρονου,αποκαλυπτει οτι απο κατω φοραει την φανελα του αντιπαλου και μεταμορφωνεται απο αμυντικος δικος σου σε φορ του αντιπαλου...

    α βα βα το ματσακι

    (Αν και η περιπτωση Τσιπρα μοιαζει περισσοτερο με Μελισση αλλα τεσπα)

    χτυπας μετα το κεφαλι σου στον τοιχο ή οχι?

    @προς θαυμαστη Μαυροπερισσοτερου

    φυσικα και δεν θελουμε καμμια σχεση με το υπολοιπο 85% του πλυθησμου.
    αυτοι ετσι κ αλλιως ειναι πρακτορες των Αμερικανων.
    Για το υπολοιπο 15% το ψαχνουμε ακομα
    (και για να σε προλαβω προφανως αστειευομαι,αλλα βιασμος με συνεργασια του θυματος δεν υφισταται,τι να κανωμεν τωρα.)

    Υ.Γ. σας εδωσε το μυαλο στο χερι η Αλεκα με την σοσιαλιστικη επανασταση που δεν θα σπασει τζαμι,ετσι?χεχεχεχε

    γιαυτο την γουσταρουμε...
    καθεσαι εσυ τωρα και γραφεις αναλυσεις,σεντονια,πραματα θαματα,ποιηματα,πινακες,την αβασταχτη ελφροτητα του πίνε και το λουρι της μανας ...και ερχεται η συντροφισσα στο πεταει στην μαπα κ με δυο κουβεντες βγαζει το μυαλο σου μπουρμπουληθρες καθως μενεις μαλακας να ατενιζεις το κενο.

    αυτα ειναι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το βρήκα το σκηνικό στο αεροπλάνο.
    ΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧ...
    ΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    Το Σύντροφο Απόστολο τον είχα ξεχάσει.Μεγάλες στιγμές για την Αριστερά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @διον

    "σας εδωσε το μυαλο στο χερι η Αλεκα με την σοσιαλιστικη επανασταση που δεν θα σπασει τζαμι,ετσι?χεχεχεχε"

    V.S.

    "οχι...ειναι παντα ευκολο να εντυπωσιαζεις...
    αρκει να λες κατι διαφορετικο (=προκλητικο) οσο μαλακια κ να ειναι κ να επιμενεις σαν τον υιο Οκαταρινεταμπελατσιτσιξ (μου διαφευγει το μικρο του) μεχρι να γινεις πρασινος"



    @estarian
    Δεν θυμαμαι τι ελεγα για την Καφαντάρη και βαριεμαι να την υπερασπιστω :)

    Ομολογω παντως πως ειναι ωραια γυναικα. Η μονη για την οποια θα εκανα (και εχουμε κανει ολοι) αγώνα παραμένει η Ευαρα!



    αεροπλάνο: χεχεχεχεχε! Δεν το ήξευρα! Το κουφό είναι πως "ειρηνοποιός" ήταν ο μπουμπουκος!

    Αντι να τις αφήσει να σφαχτούνε να δούμε και κανένα βυζι :ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. poy briskeis tin asimfonia esi?

    i sintrofissa Lila pantos einai eidiki periptosi giati itan grammeni stin KNE apo mikroyla
    (exei k genikoteri sindikalistiki drasi...proedros toy somateioy ellinon i8opoion klp)

    kala sta niata tis den to sizitame...poia kaili k koyrafejala...

    k bebaia einai oraia ginaika k glikia...
    oxi tsoli k toyblo san tin alli...ka8oti ta komoynia enstalazoyn k tin deoysa semnotita sta 8ilika toys
    (eeeeeeeetsi)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. "enstalazoyn k tin deoysa semnotita sta 8ilika toys"

    Τη δέουσα αγάπη για το ξυράφι και το αφρόλουτρο μέχρι πρίν μερικά χρόνια όμως δεν την ενστάλλαζαν :p
    τώρα, δεν ξέρω ποια είναι η οδηγία του κόμματος περί τούτου.
    :p
    Το σεξ μεταξύ συντρόφων εξακολουθεί να απαγορεύεται άνευ κεντρικής αδείας; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @estarian

    Προσεζε τι λες, στον εμφυλ...εεεεε στο δευτερο ανταρτικο τους εκτελουσαν για κατι τετοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. na ta afiseis ayta...an pas tora se festibal kne ginetai toy moynioy to panigiri

    aman pia ayti i dejia laspi

    (basika rota me deytera giati exei edo to sabbato...me 8ibaio re mlk...an einai dinaton)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μόνο Θηβαίο; Μάλαμα-Ιωαννίδη-Παπακωνσταντίνου-Φαραντούρη δεν έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. oxi aystira 8ibaio...pote mizeriase etsi i epanastasi re gmt?

    palia legame "o kosmos katastrefetai tin deytera,poreia to epomeno sabbato"

    se ligo 8a leme "o kosmos katastrefetai tin deytera...den gamietai...siga ton kosmo...den moy ka8etai k i gkomena...sto diaolo"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυστηρά Θηβαίο ε; Πωπω μλκ θα είναι χειρότερα και από έντεχνη βραδιά στο Σκέντζο :p
    φαντάζομαι θα πας ήδη τύφλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. oxi re...exo sobareytei...aplos paizei na figo ston 8ibaio
    (siga min katso na aytoktoniso)

    tora 8a pao me sintrofises re...opote an pao piomenos k anoijoyme kamia periergi koybenta me tpt dikoys toys k moy tin girisei anapoda paizei na me lintsaroyne...ka8oti exo simpa8eia stoys koymoynistes alla moy tin spane fobera oi knites
    (einai sobaro giatre moy?)

    ma gianta den mpaineis sto msn para kanoyme dialogo apo edo k 8a leei meta o allos oti toy jempoyrdeleyo to blog?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν πρόλαβα τη συζήτηση από την αρχή, αλλά παρατήρησα πως οι περισσότεροι έχετε ένα λάθος στη σκέψη σας για το αποτέλεσμα των εκλογών.

    Το 1ο κόμμα θα πάρει 145-155 έδρες, ενώ το 2ο γύρω στις 90-100. (έτσι είναι φτιαγμένος ο νόμος Σκανδαλίδη πχ. στις Εκλογές του 2007 το Πασόκ με 38% πήρε 102 έδρες - το μεγαλύτερο μέρος του μπόνους των 40 εδρών στο 1ο κόμμα παίρνεται από τον 2ο).
    Πράγμα που σημαίνει πως ο 2ος για να κυβερνήσει πρέπει να συνεργαστεί με όλους τους άλλους πλην του 1ου. Δηλαδή με τίποτα.
    Άρα στην φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων όπου η ΝΔ βγαίνει 2η δεν ξανακυβερνά με καμμία Παναγία (εκτός αν συνεργαστεί με ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ).
    Και φυσικά ο Κοκός το ήξερε αυτό από την αρχή. (για τη σκοπιμότητά του τα λέμε άλλη στιγμή).

    Και προσωπική μου άποψη για την αριστερά είναι πως μακάρι να είχαν το πάνω χέρι οι ανανεωτικοί αντί για τους καιροσκόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. dld na paroyn prota8lima oi olimpiakoi kai oxi oi gayroi?

    asxeto alla me toytoys toys eklogikoys nomoys se ligo 8a 8eleis dipla epikampilia gia na bgaleis tis edres

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Νέε μου!
    Άρχισες πάλι να ξεφεύγεις και γράφεις σεντόνια.
    Εδώ δεν είναι τα άπαντα του Λένιν, αλλά ιστολόγιον!
    Ήτοι οφείλεις να γράφεις συντόμως και περιεκτικώς, παρεμβάλλοντας εικόνες, χρώματα και αρώματα. Ειδεμί ο ράθυμος αναγνώστεις πάει παρακάτω.
    Κατα τα άλλα η αριστερά ομοιάζει με την εκκλησία μας, που πασχίζει να δει ποιος είναι τελικώς ορθόοξος και ποιος αιρετικός.
    Ούτω και οι αριστεροί ψάχνουν ψυχωσικά να βρουν προδότες και "οπορτουνιστες" και πράκτορες μέσα στους κόλπους τους, για να τους διαγράψουν , όπως ακριβώς η εκκλησία μας αναθεματίζει.
    Αυτά εχει η δογματική σκέψη.
    Ευχαί

    ο πάσης Μπλογκόσφαιρας
    Suncitizen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @dion
    Καλο ξενερ..εεδιασκέδαση!

    @slarti

    Ρε μανια με τους ανανεωτικούς!

    Εξηγούμαι: Οι "ανανεωτικοι" είναι περίπου το μισο του μισού του ΣΥΝ. Οι Συνιστώσες του Συριζα ειναι 150 ατομα + το 0,5-1% (;)του ΔΗΚΚΙ. "Δεξαμενη" του Συριζα είναι οι "ανένταχτοι", οι του "καναπέ" αν θες και όχι κάποιοι νεφελώδεις "ταραξίες" κτλ. Απλά μας "παραμυθιάζει" με την καλή έννοια η ενότητα της αριστεράς σαν γενική ιδέα.


    Οποιος ψηφίσει ΝΔ ειδικά σε αυτές τις εκλογές, πρέπει να έχει πολύ θράσος για να λέει μέλη άλλων κομμάτων καιροσκόπους. Για ποιο λογο πάμε σε εκλογές είπαμε; Για να χάσει με λίγα;;; Ουάου!!!!!


    @suncitizen
    Εισαι σχετικά νέος αναγνώστης μου, πιθανόν δε να είσαι και νέος ....γενικώς και δεν έχεις δει τι σεντονάρες κατεβάζω αμα είμαι σε φόρμα! Περί δογματισμού να τα πεις στους ΚΚΕδες, εμεις μπορεί γουστάρουμε να μπερδευομαστε μεταξύ μας και να μαλακιζόμαστε όλη μέρα, αλλά (εγώ τουλάχιστον) δογματικός δεν νιώθω - πέρα ίσως από την μανία μου να κουρέψω γουλί τον θειο Βύρωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Να συμπληρώσω κάτι σε αυτό που λέει ο Товарищ Dion...

    Όντως στα φεστιβάλ οδηγητή τον Σεπτέμβρη γίνεται του μουνιού το πανυγήρι.Αλίμονο σε μας που είμαστε εξορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ρε συ πιο πολλά είναι τα updates από το κυρίως θέμα!

    Συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Διαφωνώ κάθετα όμως στην απαξίωση της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ που είναι -κατ'εμέ- ό,τι πιο υγιές και ρεαλιστικό έχει να δείξει η ελληνική Αριστερά σήμερα.

    Κοινώς, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του ΣΥΝ που χάθηκε και στην θέση του ήρθαν οι ουφολογίες του μικρού Αλέξη για Μάο, Κούβες, πιτσιρικάδες-χαβαλέδες που κάνουν κατάληψη για να πίνουν μπύρες και ν'ακούνε ροκιές (όπως όλοι μας όταν ήμασταν τι νέιτζερς), ήταν η απαρχή μιας τυχοδιωκτικής αριστερής στροφής του ΣΥΝ καθώς και μιας λαϊκίστικης αντίληψης των πραγμάτων που "χάλασε" πολλούς ψηφοφόρους του.

    Όσον αφορά τέλος την σύγκριση Κουβέλη-Τσίπρα, και ο πλέον αδαής κατανοεί την τεράστια διαφορά και επίσης κατανοεί το λάθος του ΣΥΝ να εκλέξει έναν άπειρο πολιτικό για να ηγηθεί ενός ιστορικού και τόσο συμπαθητικού πολιτικού χώρου που για δεκαετίες επιβιώνει ανέμεσα στη λάσπη που του εκτοξεύει το ΚΚΕ (οι λάτρεις του Στάλιν και του Τσαουσέσκου) και το ΠΑΣΟΚ (το άντρο του χυδαίου λαϊκισμού).

    Το ΚΚΕ Εσ. και οι μετέπειτα μεταλλάξεις του είχαν ένα κοινό: την σοβαρότητα, τον ψύχραιμο και νηφάλιο λόγο και την καθαρότητα της σκέψης.
    Σήμερα, ο Τσίπρας θυμίζει μια αρσενική έκδοση της κυρίας τρικυμίας εν κρανίω Κανέλη και δυστυχώς -όπως πολύ σωστά γράφει ο οικοδεσπότης- έχει καταντήσει ο ΣΥΝ να υποκύπτει στα βίτσια της κάθε συνιστώσας που μπορεί να αποτελείται από 10-20 μέλη, ίσα ίσα για να λέει ότι είναι συνασπισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @biologos

    Κοιτα ρε παιδι μου ποιοι μας λενε ευρωλιγουρηδες.....τςτςτςτςτςτς

    Καλή επάνοδο ρεεε!

    @doctor
    "Διαφωνώ κάθετα όμως στην απαξίωση της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ... "

    Και αυτοί διφωνούν φίλε ντοκ, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός :)

    Μην θυμηθώ πόσες φωνές από την πτέρυγα αυτή δυναμιτίζουν το όλο εγχείρημα και επιχειρηματολογούσαν υπέρ της αποχωρησης τους απο τον ΣΥΝ. Δεν έχω ιδέα αν υπάρχει μεγελύτερη ενίσχυση στο ΠΑΣΟΚ από αυτή. Δεν ξέρω πόσα κουκιά νομίζουν πως επηρεάζουν, πιστεύω όμως πως αν επιχειρησουν στο μέλλον αυτόνομη καθοδο θα εκπλαγουν δυσάρεστα.
    "....οι ουφολογίες του μικρού Αλέξη...."

    το μονο που μπορω να πω ειναι πως τοτε το παιδι....ψηνοταν. Νμζ πως αυτα τα εχε κοψει τωρα που μεγάλωσε. Το προγραμα του Συριζα για τις προηγουμενες εκλογες ήταν, αν θυμαμαι καλα, σαφεστατα ευρωπροσανατολισμενο. Αν κανω λαθος, διορθωστε με. Ε μην πεσουμε να τον φάμε! θυμάστε πόσα χρόνια ψηνόταν (..και έκανε και φροντιστήρια...) ο ΓΑΠ;


    "....την σοβαρότητα, τον ψύχραιμο και νηφάλιο λόγο και την καθαρότητα της σκέψης...."

    Και τις εξής αδυναμίες:
    1) Να μην μπορουν να αισθανθούν σίγουροι για την πολιτική τους αυθυπαρξια
    2) Να σταματήσουν κάθε δυο τρεις μήνες να φεύγουν μερικοι από αυτούς προς το ΠΑΣΟΚ. Και όπως λέει και ο σ. Περης (χαϊδευτικό χεχεχε) εδώ :" Η συνεργασία με ένα τέτοιο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή των στελεχών της Αριστεράς που προσχώρησαν σ' αυτό. Δηλαδή να πάρουν μια καρέκλα και να εξαφανιστούν ως προσωπικότητες. Θυμάται πια κανείς τον Μπίστη, τη Δαμανάκη, τον Ανδρουλάκη και τόσους άλλους; Τα κυρίαρχα πρόσωπα παραμένουν πάντα τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κι εκείνοι οι κομπάρσοι του."


    Αν το θυμόμαστε ο ΣΥΝ, ο Συριζα, το ΚΚΕ Εσ. είναι κόμματα και όχι λέσχες συζητησεις. Όταν ένα (αριστερο) κόμμα παίρνει παρανω ψήφους απ' ότι οι πελάτες ενός καφενείου ξαφνικά αρχίζουν τα περίεργα:
    1) Εμφανίζονται 'αγεφύρωτες διαφορές'
    2) Δεν έχουν όλοι 8 πτυχία
    3) Μπαίνουν και μερικοί βλαμένοι μέσα. Το τελευταιο δεν είναι και το άσχημο, γιατί μοναδικός χειρότερος από ένα βλαμμένο είναι ο ιδεολόγος βλαμμένος

    Λες και οι άλλοι χώροι είναι ΟΚ! Όχι ρε σεις, καλα σας (και μας) κάνει. Και θα μάθετε να κουβεντιάζετε και με χαζούς, και θα έχετε διαφωνίες εντός "οργάνωσης" χωρίς προγραφές, εξοριες και εκτελεσεις και θα χρειαστεί να βγάλει ο Κουβέλης την κοστουμιά. Γιατί άλλο οι "τάσεις" που λένε πάνω κάτω τα ίδια και άλλο οι συνιστώσες, που μερικές κοτσανολογούν απεριοριστα...


    Γιατι ομως δεν συναινεσε η πλευρα Κουβέλη στο να γινει ο Συριζα ενιαιο σχημα; Απο τους απιθανους του Ρουντι ειναι δεκαπλάσιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. o syriza DEN einai komma alla metopiki sinergasia (ipoti8etai) diaforetikon kommaton

    k kaneis den 8elei na ginei komma ka8os kati tetoio anairei toso to olo egxeirima oso k tin iparji ton ka8ayto kommaton

    aplo einai to basket,giati mperdeyeste?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μπα, πολλοί κανόνες αλλάζουν συνέχεια (χρόνος επίθεσης, γραμμη τριποντου, ορισμος επιθ. φάουλ κτλ)

    Το θεμα ειναι αν γινόταν αυτή η ένωση τι "ψάρια" θα έπιανε και αν θα ήταν καλή ιδέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Δεν νομίζω οι ανανεωτικοί να είναι τόσο λίγοι... Παπαγιαννάκης, Αλαβάνος (επί Ευρωβουλής), Κουβέλης και τα ρέστα τί ήταν; Απλά τους φάνηκε ως ευκολότερο να παίξουν το ρόλο του προστάτη των φοιτητών (που αντίστοιχα παίζει το ΚΚΕ στους εργάτες) μπας και κάνουμε μπούγιο..

    Το σχόλιό σου περί "καιροσκοπισμού" και ΝΔ δεν το πιασα.. τολμάς να συγκρίνεις το Σύριζα με τη σάπια ΝΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @slarti

    Οι ανανεωτικοι ειναι λιγοι στην βαση σε σχεση με τους υπολοιπους. Εχουν απλα περισσοτερους τηλεαστερες. Αν ηταν αλλιως δεν θα ειχαν χασει την εσωκομματική διαμαχη, πόσο μάλλον που ο δικος τους ήταν βουλευτης ενώ ο Τσίπας απλός δημοτικος συμβουλος. Και μην παραμυθιαζεστε πως "τους εσπρωξε ο Αλαβανος" γιατι στην αριστερα δεν παιζουν ευκολα τετοια κολπα. Συνηθως οι αριστεροι ευκαιρια ψάχνουν για να διαφωνησουν ιδεολογικα και να βρουν "αγεφυρωτες διαφορες" οπως μας διδαξε το προχειρο παρελθον. Οχι, η διαδικασία εκλογής ήταν ΚΑΙ πολιτική και όχι μονο θεμα φάτσας.


    "
    Το σχόλιό σου περί "καιροσκοπισμού" και ΝΔ δεν το πιασα.. τολμάς να συγκρίνεις το Σύριζα με τη σάπια ΝΔ;"

    Εννοειται. Αυτο ελειπε να μην μπορω να συγκρινω κομματα μεταξυ τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir